Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

SYRIZA’da bölünmeye doğru gidiyor

SYRIZA hükümetinin yöntemlerine karşı çıkan sol platform ile Çiprasçı yönetim arasındaki bağlar kopma noktasına geldiği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-29 06:01:58

SYRIZA’da bölünmeye doğru gidiyor

Ajansların haberine göre; SYRIZA partisinin önemli bileşenlerinden olan "Sol Platform" grubu isyan bayrağını açtı. Yunanistan'daki yorumlar ayrılığın kaçınılmaz duruma geldiği yönünde. Sol Platform parti yürütme kurulunun çoğunluğunu kazanmış durumda ve kongreye gidilmesinde diretiyor.

SYRIZA Partisi'nin Sol Platform adlı grubu Yunanistan'ın bir çok kentinde sol gösteriler düzenledi.

Atina'nın Pedion Touareos Meydanı'nda, Sol Platform Sözcüsü Panayotis Lafazanıs'ın konuşmacı olduğu mitinge ve Yunanistan genelindeki mitinglere kitlesel katılımlar olduğu gözlendi.

SYRIZA'NIN BİRLİKTELİĞİNE TEHDİT KONUŞMASI

Atina'da konuşma yapan Panayotis Lafazanıs “Halkın Troyka'ya “hayırı” alanlara sığmayacak kadar büyüktür. Avrupa merkezli güçler Yunan halkına karşı kirli bir savaş başlatmıştır. SYRIZA içinde yer alan bir çok milletvekili yeni bir Troyka anlaşmasına hayır demişlerdir. SYRIZA'nın birliğini tehdit edenler SYRIZA programını savunmak için hayır diyenler değil Troyka anlaşmasına evet diyenlerdir “ dedi.

SOL PLATFORM ÇİPRAS'IN HEDEFİNDE

SYRIZA yönetiminin ve Çipras'ın parti içindeki gelişmelerden huzursuz olduğu her açıklamada dile getiriliyor ve sol platform giderek hem SYRIZA'nın hem de diğer Troykacı muhalefet partilerinin hedefi oluyor.

Ayrıca SYRIZA yönetiminin Troyka karşıtlığı yapan ve avrodan çıkılmasını, borçların ödenmemesini ve ulusal para birimine geçilmesini savunanları partiden uzaklaştıracağı söyleniyor. SYRIZA henüz resmileşmemiş olsa da aslında bölünmüş durumda. Sol platform her konuda ayrı tutum içinde ve hükümeti Troyka anlaşmasını reddetmeye çağırıyor.

Haber Ara