Dolar

32,3655

Euro

34,9616

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Svetlana Tikhanovskaya :'Bu krediyi geri vermek zorunda kalacak olanın halkımız değil, Aleksandr Lukaşenko'dur.'

9 Ağustos ayında Belarus’ta gerçekleştirilen ve % 80,1 oy oranı ile rakibi cumhurbaşkanı adayı Svetlana Tikhanovskaya’ya galip gelen cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ilk ziyaretini Soçi’ye yaptı. Lukaşenko, Rusya devlet başkanı Putin ile bir araya geldi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-15 00:39:50

Svetlana Tikhanovskaya :'Bu krediyi geri vermek zorunda kalacak olanın halkımız değil, Aleksandr Lukaşenko'dur.'

 


Basına açık konuşmada Putin, Belarus halkı için anayasanın değiştirilme teklifini mantıklı bulduğunu, yeni siyasi dönemin olumlu gelişmeler ve iyi niyetli çalışmalar ile sağlıklı ilişkiler geliştirilebilir mesajını verdi.
Putin, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün Rusya ve Belarus arasında sağladığı ikili anlaşmaya sadık kaldıklarını ve gereklerini yerini getireceğini ifade ederek:” Belarus'a 1,5 milyar dolarlık devlet kredisini vereceğiz. Çünkü Belarus'ta 2 bin 500 kadar Rus işletmesi de bulunuyor” dedi.


Rusya'nın Belarus'ta ki dış ticaret payının % 50 olduğuna değinen Rus lider olumlu bir siyasi dönem hedeflediklerini belirtti.
İkili görüşmede yeni Cumhurbaşkanı Lukaşenko, seçim sonrası ülkede propaganda amacı gerçekleştirilen gösterilere değinerek kimsenin kırmızı çizgiyi aşmaması noktasında uyarıda bulundu.


İki liderin kredi değerlendirmesine eski cumhurbaşkanı adayı Svetlana Tikhanovskaya :” "Umarım Putin, bu krediyi geri vermek zorunda kalacak olanın halkımız değil, Aleksandr Lukaşenko olduğunu anlar."

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara