Dolar

32,6166

Euro

34,8599

Altın

2.508,37

Bist

9.524,59

Suudilerin tehdidi Obama'yı frenledi!

ABD Kongresi'nin 11 Eylül konusundaki teşebbüsü sonrası Suudi Arabistan'ın tehdidi sonrası geri adım attırdı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-19 03:47:42

Suudilerin tehdidi Obama'yı frenledi!

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, 11 Eylül saldırılarında Suudi Arabistan'ın rolünün olduğunu ima eden yasa tasarısının mevcut haliyle Beyaz Saray'a gelmesi durumunda Başkan Barack Obama'nın tasarıyı veto edeceğini belirtti.

Ajanslarda yer alan bilgide; Günlük basın brifinginde konuşan Earnest, ABD Kongresi'nde 11 Eylül saldırılarında Suudi Arabistan'ın rolünün olduğunu ima eden ve Riyad yönetimine ABD'de dava açılabilmesi ihtimalini barındıran yasa tasarısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Earnest, yasa tasarısının mevcut halinin Kongre'nin iki kanadı olan Temsilciler Meclisi ve Senato'dan geçerek Başkan Obama'nın önüne gelmesi durumunda tasarının imzalanmasının söz konusu olmayacağını vurguladı.

'TASARI ABD ÇIKARLARINA UYGUN DEĞİL'

Söz konusu tasarının mevcut haliyle ABD çıkarlarına uygun olmadığını savunan Earnest, bu haliyle tasarının, ABD'nin dünyanın dört bir yanındaki müttefikleriyle işbirliği yapmasını zorlaştıracak bir adım teşkil ettiğini belirtti.

Suudi Arabistan'ın yasa tasarısı ile ilgili olarak ABD yönetimini 'finansal olarak tehdit ettiği' iddiasıyla ilgili soruları da cevaplayan Earnest, "Suudiler de en az bizim kadar, küresel finansal sistemin istikrarını korumanın iki ülkenin de ortak çıkarı olduğunun farkındadır" şeklinde konuştu. 

Suudi Arabistan, 11 Eylül olaylarında Riyad yönetiminin rolü olduğu iddialarını içeren yasa tasarısının Kongre'den geçmesi halinde, ABD'yi dünyadaki dolar fiyatlarını düşürmekle tehdit etmişti.

Haber Ara