Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

Suudiler'den Clinton'a finansal destek

ABD'de başkanlık seçimleri öncesi tartışmalar sürerken, Suudi Arabistan'ın, ABD'nin Demorkat başkan adayı Hillary Clinton'a mali destek verdiği ortaya çıktı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-14 11:28:01

Suudiler'den Clinton'a finansal destek

"Suudi Arabistan, Hillary Clinton'a mali desteğin yüzde 20'sini sağlıyor." Bu sözün Suudi Arabistan'ın ikinci veliahtı Prens Salman'a ait olduğu iddia ediliyor.

Middle East Eye'nin aktardığı habere göre, Ürdün'de yayın yapan bir haber ajansı, Prens Salman'ın Clinton'a mali destek verdiğine dair bir haber yayınladı. Kısa süre sonra kaldırılan haberin ekran görüntüleri, şu anda ABD'de ve Arap medyasında tartışılıyor.

Middle East Eye editörü Rori Donaghy, haberi yayınladıktan sonra ABD'deki Podesta Grubu'nun halkla ilişkiler firması sözcüsünün konuyla ilgili kendileriyle irtibata geçtiğini ve konuyla ilgili düzeltmeleri yapmalarını istediğini belirtti.

Öte yandan Hilary Clinton'un Kıdemli Küresel İletişim Uzmanı Will Bohlen'in de Middle East Eye'a haberi yalanlayan bir link gönderdiği öne sürüldü.

Geçmiş yıllarda da Clinton ailesine çok sayıda Suudi Arabistan merkezli bağışlar yapıldı belirtiliyor. Bu bağışlardan en dikkat çekeni 2008'de Clinton Vakfı'na yapılan 10 ve 25 milyon dolarlık iki ayrı Suudi Arabistan bağışı.

Bazı kaynaklar da, Veliaht Prens Salman'ın ziyareti öncesi Ürdün'deki haber ajansının hacklendiğini iddia etti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara