Dolar

32,3351

Euro

35,1721

Altın

2.245,13

Bist

8.718,11

Suudi yazar, minarelerden okunan ezanın yasaklanmasını istedi

Suudi Arabistan’ın Şura Konsey üyesi olan yazar İsa El Ghaith, artık günümüzde teknolojik ekipmanlar ve ezan vakitlerini haber veren web sitelerinin yaygın olmasından dolayı, minarelerde yüksek sesle ezan okuyarak insanların rahatsız edilmesine gerek kalmadığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-07 13:47:49

Suudi yazar, minarelerden okunan ezanın yasaklanmasını istedi

Suudi Arabistan'ın Şura Konsey üyesi olan yazar İsa El Ghaith, minarelerde yüksek sesle ezan okuyarak insanların rahatsız edilmesine gerek kalmadığını söyledi.

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın yönetimin başına geçmesinden sonra Suudi Arabistan'da ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Prens Selman'ın ‘Ilımlı İslam' adı altında hayata geçirdiği uygulamalar tepki toplarken; Riyad yönetimine yakınlığı ile bilinen yazar İsa El Ghaith'ten tepki çekecek açıklama geldi.

Suudi Arabistan'ın Şura Konseyinin üyesi ve ülkenin en önde gelen gazetelerinden El-Watan gazetesi yazarı olan Ghaith, günümüzde ihtiyaç kalmadığı için ezan sesini kesme çağrısı yaptı.

Suudi Arabistan'da yayınlanan El-Watan gazetesindeki makalesinde skandal konuya değinen İsa El Ghaith, ezan esinin tüm camilerden aynı anda okunduğunda vatandaşlara rahatsızlık verdiği gerekçesiyle yasaklanması gerektiği ve ihlal edenlerin cezaya maruz kalması gerektiğini ifade etti.

Haber Ara