Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Suudi uçakları Sana'yı bombaladı

Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon savaş uçakları, Husilerin füze fırlatmasını gerekçe göstererek başkent Sana'yı bombaladığı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-16 14:12:41

Suudi uçakları Sana'yı bombaladı

Yemen'deki Husilere karşı martta operasyon başlatan Suudi Arabistan'ın savaş uçakları, başkent Sana'yı bombaladı. Sana'dan gelen ilk bilgiler, hava saldırılarının füze rampalarını hedef aldığını gösterdi. Nitekim İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, bombardıman Husilerin, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırı yakınlarındaki bir hava üssüne Scud füzesi ateşlemesi sonrası başladı.

Öte yandan İran basını Husilerin Suudilere ait F16 jetini düşürdüğünü ve pilotu rehin aldığını yazdı. Ancak bu haber, Suudi kaynaklar tarafından doğrulanmadı. 

Ülkede 7 aydır süren hava operasyonu sebebiyle en az 2 bin 400'ü sivil 5 bin 300 kişi hayatını kaybetti.

MECLİS BAŞKANI'NIN OĞLU ÖLDÜ

Bu arada eski  Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı Meclis Başkanı Yahya Rai'nin oğlu, Sana'nın güneyindeki eve düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçleri, Rai'nin Zamar kentindeki evine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda evin tamamen yıkıldığı ve Rai'nin bir oğlunun hayatını kaybettiği belirtilirken kendisinin o sırada evde olup olmadığına dair herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

Haber Ara