Dolar

32,4985

Euro

34,9930

Altın

2.434,81

Bist

9.716,77

Suudi Prens, Türk malı olduğunu öğrenince Türk kahvesini geri çevirdi

Riyad Valisi Prens Faysal bin Bandar bin Abdülaziz'in Türk malı olduğunu öğrenince kendisine ikram edilen kahveyi içmeyi reddetiği bir video yayınlandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-09 13:56:08

Suudi Prens, Türk malı olduğunu öğrenince Türk kahvesini geri çevirdi

Twitter'da Prens Abdullah bin Sultan Suud tarafından paylaşılan videoda arabada oturan Riyad Valisi Prens Faysal bin Bandar bin Abdülaziz'e kahve ikram ediliyor.

Prens "Bu ne kahvesi?" diye soruyor. Kahveyi ikram eden kişi, "Efendim, bu Türkiye'den Mehmet Efendi kahvesi" diye yanıt veriyor. Prens bunun üzerine "Aa, Mehmet Efendi" deyip kahveyi geri uzatıyor.

TÜRKLERE ve ÜRÜNLERİNE BOYKOT ÇAĞRISI YAPILDI

BBC Türkçe'nin haberine göre video, Türk ürünlerine boykot çağrısıyla paylaşıldı.

Prens Abdullah bin Sultan Suud, "Bugün, bir Suudi vatandaşı olarak Türkiye bize yönelik politikasını değiştirmediği sürece Türkiye'de üretilen, hatta Türk gümrüklerinden geçmiş tüm ürünleri boykot edeceğimi ilan ediyorum. Ne bizim, ne de hükümetimizin onlara ve ürünlerine ihtiyacı var" dedi.

"TÜRK ÜRÜNLERİ YERİNE ABD ÜRÜNLERİNİ BOYKOT EDİN"

Video gelen yorumlarda bazı kullanıcılar Türk ürünlerinin yerine ABD ürünlerinin boykot edilmesi gerektiğini savundu.

SUUDİ ARABİSTAN ve BAE İLE GERGİN İLİŞKİLER

Uzun bir süre göz önünde olmayan Türkiye-Suudi Arabistan gerilimi Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2 Ekim 2018'de öldürülmesinden sonra daha da net ortaya çıkmaya başlamıştı.

Ayrıca 2017 yılında Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in Medine Kahramanı Fahrettin Paşa'ya yönelik "hırsız" suçlamasıyla iki ülke arasında uzun süre polemik yaşanmıştı. Zayed, Fahrettin Paşa'nın kutsal emanetleri çalıp İstanbul'a götürdüğünü iddia ederek "İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu" paylaşımı yapmıştı.

Öte yandan 19 Nisan 2019'da İstanbul'da BAE'ye çalıştığı belirtilen iki ajan yakalanmıştı. 29 Nisan günüyse ajanlardan birinin sabaha karşı hücresinde kendini asarak intihar ettiği belirtildi.

Haber Ara