Dolar

32,5719

Euro

35,0273

Altın

2.433,18

Bist

9.776,53

Suudi Kral'ı, kadınların dans gösterisine müdahale etti

Veliaht Prens Muhammed Selman’ın hayata geçirdiği reformlarlar halkın öfkesini giderek büyütüyor. En son bir restoranda görev alan kadın dansçıların uygunsuz gösterisi, halktan gelen tepkiler üzerine Suudi Kralı tarafından müdahale edildi. Restoran görevlileri hakkında ise, soruşturma başlatıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-02 17:38:45

Suudi Kral'ı, kadınların dans gösterisine müdahale etti

foto.ic

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Suudi Arabistan'ın başına geçmesinden sonra, bu ülkede tepki çekecek gelişmeler yaşanıyor. Geçen yıl gerçekleştirilen reformlarda, ülkede sinemalar tekrar açılmış, kadınların stadyumda maç izlemesine izin verilmiş, kadınlara otomobil kullanma yolu açılmış, yabancı kadın ve erkeklerin konserine izin verilmişti. Al-Khobar'da bulunan bir restoranda, kadın dansçıların uygunsuz dans gösterisi ise, halktan gelen tepkiler üzerine Suudi Kralı'nın müdahele ettiği, restoran sahipleri hakkında da yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

KADIN DANSCILARIN GÖSTERİSİ
BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Olay Suudi Arabistan'ın doğusundaki Al-Khobar'da meydana geldi. Al-Khobar'da bulunan bir restoranda, kadın dansçıların gösterisinden rahatsız olan kişiler, dans gösterisini videoya çekip, paylaşım sitelerinde yayınladılar. Videoda, çoğunluğu Suudiler olan seyircinin önünde sahne alan Batılı üç kadın dansçı görülüyor.
Videonun paylaşım sitelerinde yayınlanmasından sonra, görüntüler büyük bir öfke dalgasına yol açtı. Tepkiler karşısında açıklama yapmak zorunda kalan restoran müdürü, dans gösterisinin bir personelin hatasından kaynaklandığını ve gösterinin 15 dakika sürdüğünü söyledi.

KRAL UYARISI ÜZERİNE KRALİYET
MAHKEMESİ HAREKETE GEÇTİ

Suudi Kral'ın uyarısı üzerine harekete geçen Eğlence Genel Otoritesi başkanı ve Kraliyet Mahkemesi danışmanı Türki El-Şeyh ise, olayla ilgili yaptığı açıklamada, dans gösterisi yapılan yerin görevlileri hakkında tüm yasal işlemlerin yapılacağı; restoranın da çalışma lisansının iptal edileceğini söyledi.

GEÇEN YIL ABD'Lİ VE LÜBNAN'LI
KADIN ŞARKICILAR KONSER VERMİŞTİ

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Batı'ya şirin gözükmek için hayata geçirdiği reformlarda ilk defa kadın şarkıcılar da bu ülkede konser vermişti. Geçen yıl ABD'li şarkıcı Mariah Carey, Mekke yakınlarındaki Kral Abdullah Ekonomik Şehri'nde sahneye çıkmıştı. Kadın ve erkeklerin birlikte izlediği konserde, topuklarına kadar inen uzun kollu payetli bir kostümle şarkı söyleyen Carey, bu ülkede konser veren ilk uluslararası kadın yıldız olmuştu. Menajerleri Carey'nin bu konseri, ülkede "kadın erkek ayrımcılığının ortadan kaldırılmasına yönelik bir adım olarak gördüğünü söylemişti.
Lübnanlı bayan şarkıcı Hiba Tawaji de başkent Riyad'da sahne almış; sunucu ise, Tawaji'yi takdim ederken ''Bu, Suudi Arabistan için çok gurur verici bir an. Suudi Arabistan'da ilk kez bir kadın şarkıcının sahne almasını tüm kadınlar takdir etmeli'' diye konuşmuştu.

Haber Ara