Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Suudi Kral’dan ‘Filistin ve Yemen’ açıklaması

Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi yüzünden gündemden düşmezken, Kral Selman, bir dizi konuda açıklama yaptı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-19 14:27:17

Suudi Kral’dan ‘Filistin ve Yemen’ açıklaması

Riyad'da Şura Konseyi'ne yıllık hitabını gerçekleştiren Suudi Kralı, adalete hizmet için görevlerini yerine getiren Suudi yargısı ve başsavcılığını alkışladığını dile getirdi.

Suudi kraliyetinin şeriata bağlı olduğunu, ılımlılık ve hoşgörü değerlerini benimsediğini söyleyen Selman, ülke kalkınmasının motor gücünün Suudi vatandaşı olduğunu iddia etti.

Kraliyetin eşi benzeri görülmemiş hükümet harcamaları ve 2030 Vizyonu uyarınca tüm cephelerde bir kalkınma dönüşümü geçirdiğinden söz eden Suudi Kralı, oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman'dan (MbS) insan kaynaklarını geliştirmeye ve gençliği geleceğin mesleklerine, işleri hazırlamaya odaklanmasını talep ettiğini belirtti.

"Bundan sonraki aşama önceliklerimizden biri, özel sektörü desteklemeye devam etmek olacak" diyen Selman, dış politikada birinci önceliğiklerinin Filistin meselesi olduğunu ifade etti. Yemen'de savaşın bitmesi için BM'nin çabalarını desteklediklerini bir kez daha dile getirdi.

Haber Ara