Dolar

32,3373

Euro

35,1815

Altın

2.246,81

Bist

8.718,11

Suudi kadın aktivisten, İsrail’e övgüler: Düşman İsrail değil, İran

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a yakınlığı ile bilinen Suudi Arabistanlı kadın hakları savunucusu aktivist-yazar Souad al-Shammari, İbranice yayın yapan İsrail'in resmi kanalı “Kan”la yaptığı bir röportajda, işgal devleti İsrail'i açıkça övmesi tartışmalara ve tepkilere yol açtı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-10 15:04:56

Suudi kadın aktivisten, İsrail’e övgüler: Düşman İsrail değil, İran

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a yakınlığı ile bilinen Suudi Arabistanlı kadın hakları savunucusu bir kadın aktivist, İbranice yayın yapan İsrail'in resmi kanalı “Kan”la yaptığı bir röportajda, işgal devleti İsrail'i açıkça övmesi tartışmalara ve tepkilere yol açtı.

Souad al-Shammari isimli Suudi kadın aktivist, yayınladığı bir video klipte, "İsrail bir düşman değil, İran bir düşman ve bugün yarın Suudi Arabistan ve İsrail arasında ekonomik, kültürel ve ticari işbirliğini başlatmayı umuyoruz" diyor.

"Al-Shammari" son günlerde İran'da meydana gelen gizemli patamalarla ilgili yaptığı yorumda da ise, İsraillileri “tatlı-güzel insanlar” olarak nitelendirerek, "Bombalamaların ardında sizin gibi tatlı insanlar olmasaydı, o zaman patlamalar durdurulamazdı" dedi.

Suudi kadın aktivist bir yıl önce, alkol ve uyuşturucunun serbest bırakılması için, İsrail medyası aracılığıyla Suudi Kraliyet Prensi Muhammed bin Selman'a yaptığı destek çağrısı ile dikkat çekmişti.

Kadın aktivist Al-Shammari, İsrail yayın kuruluşu ile yaptığı röportajda, "İsrail'i ziyaret etmek Suudiler ve Körfez'in bir hayalidir” dedi.

Suudi yazar, Suudi kadınlarının koruyucunun onayına ihtiyaç duymadan seyahat etmesine izin vermesini, "Amerika Birleşik Devletleri'nde kölelerin özgürleştirilmesine" benzeterek mutluluğunu dile getirdi ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı "Kurtarıcı'nın elçisi" olarak nitelendirdi.

Souad al-Shammari, Bin Salman'a övgüde bulunarak ona "reformist lider" adını verdi ve "İsrail'i ziyaret etmenin, Suudilerin ve Körfez ülkelerinin birçoğunun rüyası olduğunu" söyledi.

Kaynak: Libya Al-Mukhtar News web sitesi

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara