Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Suudi işverenden, Filipinli hizmetçiye ceza: Mobilyaları güneşte bıraktı diye ağaca bağladılar

26 yaşındaki Lovely Acosta Baruelo adlı Filipinli bir hizmetçi, Suudi Arabistanlı işveren tarafından, mobilyaları güneşte bırakmanın cezası olarak bir ağaca bağlandı. Olayın duyulması üzerine Filipinli hizmetçi, ülkesine gönderildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-16 13:25:27

Suudi işverenden, Filipinli hizmetçiye ceza: Mobilyaları güneşte bıraktı diye ağaca bağladılar

 

buyuk1_9Suudi Arabistan'da insanlık bir dışı olay yaşandı. Filipinli hizmetçiyi, mobilyaları güneşte bıraktığı için ceza olarak bir ağaca bağladılar.

MOBİLYALARI GÜNEŞTE BIRAKINCA…

Olay Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da meydana geldi. 26 yaşındaki Lovely Acosta Baruelo isimli Filipinli kadın hizmetçi
birkaç aydır, Riyad'ta zengin bir ailenin yanında çalışıyordu. Ancak temizlik için bir parça pahalı mobilyalı dışarıda bıraktı.
Mobilyaların güneşte bırakılmasını kızan Suudi işveren, mobilyaların güneşte solma tehlikesiyle karşı karşıya kalacacağı gerekçesiyle, hizmetçiyi ceza olarak bir ağaca bağladı.

AİLESİNİN YANINA DÖNDÜ

Olayın sosyal medyaya yansıması üzerine harekete geçen Filipinler elçiliği, hizmetçi Lovely Acosta Baruelo'nun ülkesine, ailesinin yanına dönmesini sağladı. Baruelo'nun , 9 Mayıs akşamı saat 20.55'te başkent Manila'ya geldiği oradan da ailesinin yaşadığı La Union'ya vardığı açıklandı.

buyuk2_23

‘GERİDE KALANLARIN
GÜVENLİĞİNDEN KORKUYORUM'

Yaşadığı insanlık dışı olayla ilgili konuşan Filipinli hizmetçi kadın Baruelo, “Bana yardım eden herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca orada kalan diğer Filipinliler için yardım istemek istiyorum. Bana yardım eden ve fotoğraflarımı yükleyenler onlar. Onların güvenliği için korkuyorum. Umarım onlar da kurtarılır” dedi.

Öte andan Baruelo'nun iş arkadaşı olduğunu iddia eden bir kadın, Filipinli yetkililerden yardım talebinde bulunduğu ve işverenlerinin küçük hatalar yaptıklarında onlara zarar vereceğini söylediği bildirildi..

Orta Doğu ve Afrika'da tahminen 2,3 milyon civarında Filipinli'nin çalıştığını bildirildi. Bu sayının yarısından fazlasının kadın olduğu, işverenleri tarafından kötü muamele gördükleri konusunda birçok şikayetleri olduğu açıklandı.

Haber Ara