Dolar

32,3683

Euro

34,9705

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Suudi genç BM korumasına alındı

Suudi Arabistanlı genç kız ailesi ile birlikte Kuveyt'te tatil yaparken kaçtı ve Avustralya'dan sığınma talebinde bulundu. 18 yaşındaki Rahaf Muhammed el-Kunun Suudi yetkililerin pasaportuna el konulmasından dolayı Avustralya’ya gitmek isterken Tayland’ın başkenti Bangkok’ta mahsur kalmıştı. Geri dönerse ailesinden şiddet göreceğini hatta öldürülebileceğini söyleyen el-Kunun BM tarafında koruma altına alındı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-08 08:58:25

Suudi genç BM korumasına alındı

18 yaşındaki Rahaf Muhammed el-Kunun, cumartesi günü Kuveyt'te birlikte tatil yaptığı ailesinden kaçarak sığınma hakkı talep edeceği Avustralya'ya gitmek isterken Tayland'ın başkenti Bangkok'ta mahsur kalmıştı. Suudi yetkililerin pasaportuna el koyduğunu öne süren genç kız, ailesine iade edilirse şiddet göreceğini, hatta öldürüleceğini savunmuştu. Zorla gödermeyeceğiz

Tayland, belgeleri eksik olduğu gerekçesiyle Rahaf el Kunun'a giriş izni vermek istemezken genç kız Twitter'dan yayın yaparak konuyu uluslararası gündeme taşıdı. Olayın uluslararası boyut kazanması üzerine Tayland Göç Sorumlusu Surachate Hakparn, “Eğer gitmek istemiyorsa onu zorlamayacağız” diye açıklama yaptı. Avustralya'ya sığınma hakkı için başvuran genç kızı UNHCR'nin koruma altına aldığı ve havalimanından çıkardığı bildirildi. Öte yandan babasının da Rahaf ile görüşmek üzere Tayland'a gittiği belirtiliyor. Suudi genç kız ise “Ailem tutucudur, bir defasında saçımı kestirdim diye beni altı ay bir odaya kapadılar” diyerek şiddet görmekten korktuğunu anlatıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara