Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

Suudi futbolcuların 'saygı duymayışı' için özür dilendi

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Suudi Milli Takımı'nın Avustralya ile karşılaştığı maçta, Londra Köprüsü kurbanları için düzenlenen saygı duruşuna gerektiği gibi katılmaması nedeniyle 'içten' bir şekilde özür dilediklerini duyurdu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-09 14:19:38

Suudi futbolcuların 'saygı duymayışı' için özür dilendi

2018 Dünya Kupası elemeleri için Suudi Arabistan'ın Avustralya ile karşılaştığı maç öncesi ikisi Avustralyalı olan Londra terör saldırısı kurbanları için saygı duruşunda bulunulmuştu.

Fakat Avustralyalı futbolcular saygı duruşu için orta saha yuvarlağında sıralanırken, Suudi Arabistanlı futbolcuların dağınık ve hareketli bir şekilde durması tepkilere neden olmuştu.

Avustralyalı milletvekili Anthony Albanese yaşanan olayı ‘utanç verici' diye nitelendirirken, Avustralyalılar tepkilerini sosyal medyada gösterdiler.

SUUDİ GELENEĞİNDE YOK

Bir dakikalık saygı duruşunu düzenleyen Avustralya Futbol Federasyonu, ‘saygı duruşu geleneğinin Suudi kültüründe olmadığı' hakkında önceden bilgilendirildiklerini fakat ‘Suudi oyuncuların sahada yerlerini alırken geleneğe saygı duyacaklarının' söylendiğini bildirdi.

Bu durumun kültür farkından kaynaklanmadığını öne süren Avustralyalı vekil Albanese “Bu saygısız olmakla alakalı ve bunu utanç verici buluyorum” diye konuştu.

İZLEMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

669798

Haber Ara