Dolar

32,5145

Euro

34,9519

Altın

2.433,92

Bist

9.769,89

Suudi elçiliğine saldıranlar hakkında karar

İran'da Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne saldıranlar hakkında karar verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-04 18:10:12

Suudi elçiliğine saldıranlar hakkında karar

ISNA haber ajansının haberine göre, Riyad'da ocak ayında Şii din adamı Şeyh Nimr Bakır el Nimr'in idam edilmesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyla ilgili yargılanan kişiler hakkında karar verildi. Buna göre, mahkeme tarafından üç kişinin 6 ay hapis ve 70 kırbaç cezasına çarptırıldığı belirtildi. Sanıklardan 12 kişi hakkında 91 gün ertelenmiş hapis cezası kararı çıkarken diğer 5 kişinin ise suçlamalardan beraat ettiği bilgisi verildi. Sanıkların kararı temyize götüreceği kaydedildi.

NİMR'İN İDAMI

Riyad yönetimi, ocak ayının başlarında aralarında Şii din adamı Nimr el Nimr'in de olduğu 47 kişinin idam edildiğini duyurmuş, İran'da olayı protesto etmek için toplanan göstericilerden bazıları Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binasını molotof ateşe vermişti. Suudi Arabistan yönetimi de büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik saldırıların ardından İran ile diplomatik ilişkilerini kesmişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, saldırıların ardından Suudi Arabistan temsilciliklerine yönelik saldırıların failleri hakkında inceleme başlatılması talimatı vermişti. Dini lider Ayetullah Hamaney de saldırının İslam'ın ilkelerine aykırı olduğunu belirterek, saldırıyı kınamıştı.

Haber Ara