Dolar

32,3277

Euro

35,0785

Altın

2.308,50

Bist

9.079,97

Suudi Arabistan, Yemen ve El-Ezher Karlov'a saldırıyı kınadı

Suudi Arabistan, Yemen ve Mısır'daki El-Ezher, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini kınadı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-20 11:51:13

Suudi Arabistan, Yemen ve El-Ezher Karlov'a saldırıyı kınadı

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Suudi Arabistan'ın Rus Büyükelçisine yönelik saldırıyı şiddetle kınadığı, bu eylemin uluslararası kanunlarla diplomat ve elçilerin korunması ile tüm insani ilkelerle çeliştiği belirtildi. Haberde ayrıca saldırıda hayatını kaybeden Büyükelçinin ailesine ve Rusya'ya başsağlığı dileklerine yer verildi.

Yemen Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınayarak, terörün bitirilmesi için uluslararası tüm çabaların sarf edilmesi gerektiğini kaydetti. Resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Karlov'un öldürülmesinin, İslam ve değerleriyle bir ilişkisinin olamayacağı, ahlaki ve insani değerlere de aykırı olduğu ifade edildi. Yemen'in, nedeni ne olursa olsun her zaman şiddet ve terörün karşısında olduğunun vurgulandığı açıklamada, uluslararası çabaların terör ve onu finanse eden kaynaklarla mücadeleye yoğunlaşması gerektiği belirtildi.

Mısır'dan ise El-Ezher Kurumu yaptığı yazılı açıklamayla Büyükelçiye yapılan saldırıyı kınadı.

"İslamın bu tür suçlardan uzak olduğu" ifade edilen açıklamada, "Terörü ve şiddeti yok etmek, ne adı altında olursa olsun masumların öldürülmesini önlemek için dünyadaki çabaların birleştirilmesi gerekiyor" denildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Katar, Kuveyt ve Arap Birliği de yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınamıştı.

Haber Ara