Dolar

32,5869

Euro

34,7879

Altın

2.412,32

Bist

9.645,02

Suudi Arabistan veliahtı Selman İsrail'i ziyaret mi etti?

Suudi Arabistan Veliaht prensi Muhammed Bin Selman'ın İsrail'e gizli bir ziyaret gerçekleştirdiği iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-12 10:38:07

Suudi Arabistan veliahtı Selman İsrail'i ziyaret mi etti?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Körfez'de patlak veren Katar krizi, veliaht prensin değişmesi, eski veliahtın Saray'a kapatılması, Iraklı Şii lider Sadr ile yapılan görüşme ve Irak'a yatırım sözü, muhalif prenslerin ve alimlerin tutuklanması...

Son zamanlarda gündeme gelen bri çok krizin odak noktasındaki veliaht prens Muhammed bin Selman, yeni bir iddia ile yine gündemde. TIMETURK'ün geçtiğimiz günlerde yazdığı "İSRAİL'E GİZLİ ZİYARET" haberi, Türkiye basınına bugün yeni bir iddia ile yansıdı. Söz konusu iddiaya göre bu gizli ziyareti gerçekleştiren isim veliaht prens Muhammed bin Selman. Üstelik haber kaynağı İsrail devlet radyosu...

İşte ayrıntılar:

ZİYARET DOĞRULANDI

Radyonun bugün yayınladığı habere göre İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara'nın Körfez ülkelerinden "üst düzey" bir yetkilinin geçen hafta ülkeyi ziyaret ettiği yönündeki iddiaları doğruladığı ancak ziyaret eden kişinin kimliğine ilişkin bir bilgi vermediği kaydedildi.

ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİREN 'KATARLI' İDDİASI

Öte yandan Suudi Arabistan'ın Londra merkezli yayın yapan İlaf gazetesi ise İsrail'i ziyaret eden "üst düzey" Körfezli şahsın Katarlı olduğunu ileri sürdü.

web-mohammed-bin-salman-afp

ARABİSTAN CEPHESİNDEN AÇIKLAMA YOK

Suudi Arabistan'dan söz konusu iddialara ilişkin şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da geçen hafta yaptığı açıklamada, "Arap ülkeleri ile ilişkilerimizde yaşanan gelişme benzeri görülmemiş bir durumda" demişti.

Netanyahu, "Arap ülkeleri ile iş birliğimizin boyutu henüz tespit edilmemiştir ancak her zamankinden çok daha büyük. Bu büyük değişim Filistinlilere rağmen devam ediyor. Maalesef Filistinliler ise herhangi bir çözüme ulaşmak için hâlâ fikirlerini değiştirmiş değiller" ifadelerini kullanmıştı.

benjamin-netanyahu-cabinet-1

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçen aylarda da İsrail ile Arap ülkeleri arasında iş birliği ve gelişen ilişkilerin boyutuna dikkati çekmiş, ancak konuyla ilgili ayrıntı vermemişti.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

77_3

Haber Ara