Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Suudi Arabistan, Türk firma arıyor

Suudi Arabistanlı tarım ürünleri müteşebbisi firma tarım kimyasalları ve gübre çeşitleri konusunda distribütörlük alabileceği Türk firmalar arıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-26 10:54:06

Suudi Arabistan, Türk firma arıyor

Suudi Arabistan Riyad'da mukim bir tarım ürünleri müteşebbisi firma tarım kimyasalları ve gübre çeşitleri konusunda distribütörlük alabileceği Türk firmalar aramaktadır.

Suudi Arabistan pazarına ihracatımızda önemli ürünler arasında dokunmuş halılar, yer kaplamaları, petrol yağları, elektrikli transformatörler, demir çelik çubuklar, yontulmaya ve inşaata elverişli taşlar, mobilyalar, demir ve alaşımsız çelikten profil, kadın takım elbiseler başta gelmektedir.

Suudi Arabistan hükümetinin ekonomiyle ilgili öncelikli hedefi, tabii kaynaklara ve yabancı emeğe bağımlılığı azaltarak geleceğe daha fazla güvenle bakabilmektir. Bunun için yerli sanayinin gelişmesi teşvik edilirken yabancı işçi çalıştırılması üzerine sınırlamalar getirilmiştir. Suudi Arabistan'da yerlilere yabancı işçi getirme ve kefil oldukları bu yabancılardan kefalet bedeli alma izni verilmiştir.

Doğal kaynaklara bağımlılığı azaltma hedefleri doğrultusunda “Kral Abdullah Şehri” isimli yeni bir şehir oluşturma planı uygulanmaya başlanmıştır. 30 milyar $ harcanarak oluşturulacak bu şehrin bir sanayi şehri olması planlanmaktadır. Kral tarafından desteklendiği için gelecek yıllarda bu şehirde yapılacak yatırımlara teşvikler sağlanması muhtemeldir.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara