Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

Suudi Arabistan, şikayet listesi hazırlıyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Katar'la ilgili bir şikayet listesi hazırladıklarını ve bunu yakında sunacaklarını ifade etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-16 21:45:18

Suudi Arabistan, şikayet listesi hazırlıyor

Suudi Arabistan haber kanalına göre, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiliz mevkidaşı Boris Johnson ile gerçekleştirdiği ve Körfez'de yaşanan krizin ele alındığı görüşmenin ardından basına açıklamada bulundu.

Cubeyr, Katar'la ilgili bir şikayet listesi üzerinde çalıştıklarını ve bunu yakın bir zaman içinde sunacaklarını kaydetti ancak konuyla ilgili ayrıntı vermedi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Vaşington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe de daha önce yaptığı açıklamada, Katar'dan talep edilenlerle ilgili bir listenin yakında Vaşington'a sunulacağını söylemişti.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim Al Sani de ülkesinin, diplomatik ilişkileri kesen ülkelerin taleplerini görüşmeye hazır olduğunu ifade etmiş ancak henüz kendilerine böyle bir talebin iletilmediğini belirtmişti.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara