Dolar

32,5867

Euro

34,7934

Altın

2.509,22

Bist

9.693,46

Suudi Arabistan Kralı, Afganistan konulu toplantıya katılan alimlerle görüştü

Kral Selman bin Abdulaziz, İİT'nin Afganistan konulu uluslararası toplantısına katılan alimler heyetini, Cidde kentindeki Es-Selam Sarayı'nda kabul etti

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-11 18:30:20

Suudi Arabistan Kralı, Afganistan konulu toplantıya katılan alimlerle görüştü
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ülkesinin, krizin başlangıcından bu yana Afgan halkının sıkıntılarını paylaştığını ve Afganistan'da yeni bir sayfa açılması konusunda umutlu olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman, Suudi Arabistan'da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından düzenlenen "Afganistan'da barış ve istikrar" konulu uluslararası toplantıya katılan alimler heyetini, Cidde kentindeki Es-Selam Sarayı'nda kabul etti.

Görüşmede Kral Selman, ülkesinin, Afgan halkının iç savaşla sonuçlanan krizin başlangıcından bu yana çektiği sıkıntıları paylaştığını, insani, ekonomik yardımlar sunduğunu, parçalanmayı ve anlaşmazlığı ortadan kaldırmak için siyasi anlamda çaba gösterdiğini söyledi.

Kral Selman, ülkesinin ev sahipliği yaptığı uluslararası toplantıya ilişkin ise, "Bugün sizin çabalarınızın Afganistan'da geçmişin sayfasını kapatarak, yeni bir sayfa açmaya, Afgan halkının güvenlik ve istikrar beklentisini gerçekleştirmeye katkı sağlayacağı konusunda umutluyuz. Bu, İslam dininin bizi yönelttiği diyalog, uzlaşı ve hoşgörü yaklaşımını benimsemeyi gerektirir." ifadelerini kullandı.

İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin de Kral Selman'a söz konusu alimler adına ülkesinin bu uluslararası toplantıya ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkürlerini iletti.

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde dün başlayan ve bugün Mekke'de sona eren "Afganistan'da barış ve istikrar" konulu uluslararası toplantıya Afganistan, Pakistan, Suudi Arabistan, Endonezya, Mısır, Sudan ve Fas gibi birçok ülkeden 100'ü aşkın alim katıldı.



Haber Ara