Dolar

32,5044

Euro

34,8154

Altın

2.489,20

Bist

9.547,09

Suudi Arabistan, hutbeleri kontrol edecek telefon uygulaması çıkarıyor

Suudi Arabistan'ın, camilerdeki hutbe ve vaazları yakından kontrol etmek için akıllı telefon uygulaması çıkardığı öğrenildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-10 15:35:46

Suudi Arabistan, hutbeleri kontrol edecek telefon uygulaması çıkarıyor

Suudi Arabistan İslam İşleri Bakanı Abdullatif Al eş-Şeyh'e göre söz konusu uygulama, camilerdeki vaazların uzunluğunu ve niteliğini değerlendirmeye yardımcı olacak.

Euronews'ten Hüseyin Koyuncu'nun haberine göre, ülkedeki camilerde devletin dini değer ve yorumuna 'ters düşen' fikirlerin yayılmaması adında önemli bir uygulama olduğunun altını çizen Al eş-Şeyh, "Kutsal mekanlarda insanların aklının çelinmesine, istikrarın ve sosyal huzurun bozulmasına izin verilmeyeceğini" vurguladı.

Öte yandan Suudi Arabistan'da ortak hutbe ve vaaz uygulaması için çalışmaların da devam ettiği belirtildi. Söz konusu mobil uygulamayla din görevlilerinin yanı sıra uygulamayı kullanan kişilerin gittikleri cami, dinledikleri vaazların da yakından takip edileceği belirtiliyor.

'ILIMLI İSLAM'A DÖNECEĞİZ'

Aşırı muhafazakar tutumu ile tanınan Suudi Arabistan liberalleşme yolundaki hızlı değişimleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz ekim ayında, Veliaht Prens Muhammed bin Selman, "Eskiden olduğumuz gibi, ılımlı İslam'a döneceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Babası Kral Selman bin Abdülaziz tahta çıktığından beri ön plana çıkan Veliaht Prens, göreve geldiği günden itibaren yürütüğü liberal politikalara, ülkesinin son dönemlerdeki değişiminde önemli rol oynuyor.

Haber Ara