Dolar

32,5202

Euro

34,7316

Altın

2.488,50

Bist

9.524,59

Suudi Arabistan: Hizbullah geri çekilirse...

Suudi Arabistan yönetiminin, İran destekli Hizbullah örgütünün Suriye'den çekilmesi karşılığında Suriyeli muhaliflere destek vermekten vazgeçeceği öne sürülüyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-08 18:30:53

Suudi Arabistan: Hizbullah geri çekilirse...

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; Suudi Arabistan'ın Suriye'deki savaşla ilgili oldukça çarpıcı bir çözüm önerisinde bulunduğu öne sürülüyor. El Hayat gazetesinin iddiasının göre Suudi Arabistanlı yetkililer, Hizbullah'ın Suriye'den çekilmesi karşılığında Suriyeli muhaliflere verdiği desteği kesebileceğini belirtti.

Riyad yönetiminde görevli üst düzey isimler ve Pan-Arap gazetesine göre Suudi Arabistan yönetimi; İran kontrolündeki Hizbullah örgütünün Suriye'den çekilmesi karşılığında Esed'e karşı savaşan muhalif gruplara sağladığı desteği çekecek. Daha sonra ise Birleşmiş Milletler gözetiminde Suriye'de meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılmasını öneren Suudi Arabistan'ın Beşar Esed'in ya da İran destekli bir ismin adaylığına bir itirazı olup olmadığı ise bilinmiyor.

El Hayat gazetesinde yer alan haber, Esed'in yakın arkadaşı ve güvenlik danışmanı Ali Memlük'ün, Rusya Devlet Başkanı Putin, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ve bazı isimlerle Temmuz ayında gerçekleştirdiği toplantıların ardından geldi. Suriye kaynakları ise Suudi Arabistan'ın böyle bir öneride bulunduğunu henüz doğrulamış ya da yalanlamış değil.

Haber Ara