Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

Suudi Arabistan'dan yeni adım: Müzik, resim ve tiyatro artık müfredatta

Son zamanlarda eğlence sektörüne yatırım yapan Suudi Krallığı açılımlarını sürdürüyor. Son gelen haberlere göre Suudi Arabistan'da müzik, tiyatro ve resim ders müfredatına girdi. Suudi Kültür Bakanı ise 'geri döneceğimiz güzel günler' başlığıyla müzik yapan Suudi çocukların fotoğrafını paylaştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-09 12:35:35

Suudi Arabistan'dan yeni adım: Müzik, resim ve tiyatro artık müfredatta

Suudi Arabistan Kültür Bakanlığı'nın açıklamasına göre ülkede müzik, tiyatro ve resim artık hem devlet hem e özel tüm okulların müfredatında yer alacak.

"SIRADA DAHA GÜZEL ŞEYLER VAR"

Suudi Arabistan'ın Kültür Bakanı Prens Bedr bin Abdullah bin Muhammed konuyla ilgili paylaştığı Twitter mesajında "Müzik, tiyatro ve resim eğitim sistemimizde. Sırada daha güzel bir şey var" dedi.

2019-11-09_12h10_07

"GÜZEL GÜNLER"

Bakan bir sonraki tweetinde ise müzik aletleri çalan ve Suudi çocuklardan oluşan bir koronun fotoğrafığı paylaştı.

2019-11-09_12h18_39

BAKANLIK ETKİNLİKLER İÇİN ARTIK YETKİLİ

Müfredat değişikliğinin yanı Kültür Bakanlığı artık okullara, üniversitelere kültürel ve sanatsal faaliyetler için izin vermek için de yetkili olacak.

MUHAMMED BİN SELMAN EĞLENCE SEKTÖRÜNE YATIRIM YAPIYOR

Suudi Arabistan bir süre önce ülkenin eğlence sektörünü geliştirmek için İngiltere'deki eğlence şirketleriyle anlaşma imzalamıştı.

FUTBOL, ARABA, SİNEMA

Geçen ay kadın izleyicilerin futbol maçlarını seyretmesine izin verilmiş ve kadınların Haziran ayından itibaren araba kullanma yasağı kaldırılmıştı. Ayrıca ülkede sinemalar da açılmıştı.

MUHAMMED BİN SELMAN'IN "ILIMLI İSLAM" ÇIKIŞI

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesindeki değişimi “radikal düşünceleri derhal yok ederek ılımlı İslam'a geçmek" şeklinde tanımlamıştı.

 

Haber Ara