Dolar

32,5913

Euro

34,8085

Altın

2.496,76

Bist

9.456,53

‘Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye Kaşıkçı için rüşvet teklifi’ iddiası

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü itirafından sonra, Kral Selman bin Abdülaziz tarafından Türkiye’ye gönderilen Mekke emiri Halid el-Faysal’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmelerin detayları ortaya çıktı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-23 16:05:34

‘Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye Kaşıkçı için rüşvet teklifi’ iddiası

New York'tan yayın yapan Amerikan gazetesi The New York Times, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in İstanbul'a gönderdiği Mekke emiri Halid el-Faysal'ın Cemal Kaşıkçı dosyasının kapatılması için Türkiye'ye yaptığı tekliflerin içeriğini yazdı.

The New York Times, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde; Riyad'dan İstanbul'a gelen Kral Selman'ın yakın dostu el-Faysal'ın Kaşıkçı dosyasının kapatılması mukabilinde Türkiye'ye finansal destek ve yatırımların yanı sıra Katar'a uygulanan ablukanın sonlandırılmasını teklif etti.

Türkiye'de terör suçlamasıyla tutuklanan ve iki yıla yakın tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ABD'li rahip Andrew Brunson olayıyla Türkiye'de tırmanışa geçen ekonomik krize değinen The New York Times gazetesi, el-Faysal'ın teklifinin Türkiye'nin ekonomik durumunu iyileştirmeyi de kapsadığını ifade etti.

Gazetenin kaynak gösterdiği Türk yetkiliden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teklifi reddederek, “Bunun siyasi bir rüşvet olduğunu söylediğini” aktardı.

Haber Ara