Dolar

32,5478

Euro

34,8217

Altın

2.431,59

Bist

9.722,72

Suudi Arabistan'dan kilise açıklaması

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci, Medine’ye kilise yapılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, böyle bir durumun hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini bildirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-27 17:49:52

Suudi Arabistan'dan kilise açıklaması

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci, İstanbul'da yazılı ve görsel basının yöneticilerine iftar verdi. Gazetecilerle bir araya gelip fikir alışverişinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden El-Hireyci, “Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki bağlar uzun yıllara dayanıyor. İki ülke arasında köklü ve tarihi ilişkiler mevcut. Ortak din ve kültüre sahibiz. Mevcut ilişkilerimizi daha da ileri seviyelere götürmek istiyoruz” diye konuştu.

"KİLİSE HABERLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan'ın “Vatikan'la anlaşıldığı Medine'ye bir kilise inşa edileceği yönünde haberlerle ilgili bir açıklamanız olacak mı?” şeklindeki sorusuna El-Hireyci, Müslümanların göz bebeği Medine'ye kilise yapılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, böyle bir durumun hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini söyledi.

El-Hireyci “Ben Medineliyim, Medine bizim vazgeçilmezimiz, kıymetlimiz. Gayrimüslimlerin adım atmasının dahi yasak olduğu bir şehre, kilise yapılacağı yönündeki iddiaların, gerçekle uzaktan yakından ilişkisi yok. Böyle bir şey söz konusu dahi değil” dedi.

Kilise haberinin asparagas olduğunu, kasıtlı ve maksatlı bir şekilde isimsiz, kaynaksız servis edildiğine işaret eden El-Hireyci, bu haberin teyid edilmeden dolaşıma sokulduğunu vurguladı.

“KUDÜS'Ü İSRAİL'İN BAŞKENTİ GÖRMÜYORUZ”

Kudüs'te son günlerde yaşanan olaylara da değinen El-Hireyci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer Arap ülkeleri gibi Suudi Arabistan da Kudüs'ün, İsrail'in başkenti ilan edilmesine karşı çıktığını belirtti. Biz, Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak görmüyoruz, orada Filistin halkının da hakkı olduğuna inanıyoruz. Amerika'nın tutumunu kabul etmiyoruz ve reddediyoruz.”

Haber Ara