Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Suudi Arabistan'dan Cibuti'ye askeri üs hamlesi

Cibuti'nin Riyad Büyükelçisi Ziyaeddin Bamhare, Suudi Arabistan ile Cibuti arasındaki askeri ilişkilere değinerek, Suudi Arabistan ile Cibuti'nin kara, deniz ve hava kuvvetlerini kapsayacak bir askeri anlaşma imzalayacaklarını bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-11 16:48:34

Suudi Arabistan'dan Cibuti'ye askeri üs hamlesi

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre: Cibuti'nin Riyad Büyükelçisi Ziyaeddin Bamhare, Suudi Arabistan'ın Cibuti ile yapacağı askeri anlaşma çerçevesinde ülkesinde bir askeri üs kurmasını beklediklerini söyledi.

Bamhare, basına yaptığı açıklamada, iyi ilişkilere sahip oldukları Suudi Arabistan ile Cibuti'nin kara, deniz ve hava kuvvetlerini kapsayacak bir askeri anlaşma imzalayacaklarını bildirdi.

Bu anlaşma çerçevesinde Riyad yönetiminin Cibuti'ye askeri üs kurmasının da öngörüldüğünü belirten Bamhare daha fazla ayrıntı vermedi.

Cibuti, Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerginlik sırasında açıktan Riyad'ı desteklemiş ve Tahran büyükelçisini geri çağırmıştı. Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyonun Yemen operasyonunda da diplomatik olarak Riyad yönetiminin yanında yer alan Cibuti, Yemen'den gelen mültecilere de ev sahipliği yapıyor.

Doğu Afrika'nın stratejik ülkesi Cibuti'de, ABD ve Fransa'nın askeri üsleri bulunuyor. İngiltere, Almanya ve Japonya da Cibuti Limanı ile Ambouli Havaalanını uluslararası operasyonlar için kullanıyor. Çin Halk Cumhuriyeti de Cibuti'ye 10 bin deniz piyadesinin konuşlandırılacağı bir üs kurmak istiyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara