Dolar

32,5202

Euro

34,7316

Altın

2.488,50

Bist

9.524,59

Suudi Arabistan'dan Barzani'ye arabuluculuk çağrısı

Suudi Arabistan'dan IKBY'nin referandum krizine ilişkin adım geldi. Körfez İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Samir Sebhan, Barzani yöneitmine arabuluculuk teklif etti. Bu açıklamanın hemen öncesinde ise Türkiye devreye girerek Erbil ve Bağdat arasında garantörlük teklif etmişti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-20 09:37:16

Suudi Arabistan'dan Barzani'ye arabuluculuk çağrısı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) aldığı bağımsızlık referandumu kararının Ortadoğu'da artırdığı gerilim sebebiyle Türkiye ve İran'dan gelen açıklamalar ve adımlar sürerken, Körfez'den bir adım geldi. Buna göre Körfez İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Samir Sebhan, IKBY Başkanı Mesud Barzani yönetimine arabuluculuk teklif etti. Bu açıklamanın hemen öncesinde ise Türkiye devreye girerek Erbil ve Bağdat arasında arabuluculuk teklif etmişti.

TWİTTER'DAN DUYURDU: BM'Yİ ÖNERİYORUM

Sebhan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Barzani'nin referandum konusunda yaşanan krizin sona erdirilmesi için uluslararası bir aktörü ara bulucu olarak kabul etmesi gerektiğini belirtti. Irak'ın krizlerden korunması için bu adımın atılması gerektiğini vurgulayan Sebhan, kendisinin Birleşmiş Milletler'i ara bulucu olarak önerdiğini ifade etti.

BARZANİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Suudi Arabistan Devlet Bakanı Sebhan, üç gün önce Erbil'de Barzani ile bir araya gelmiş ve ülkesinin IKBY ile Bağdat hükümeti arasındaki krizleri sonlandırmak için ara bulucu olma isteğini dile getirmişti.

TÜRKİYE DE ÇAĞRI YAPMIŞTI

Sehban'dan önce ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Bağdat ile Erbil arasında arabuluculuk yapabileceğini belirterek, "Türkiye ve IKBY'nin adını vereceği diğer ülkelerle birlikte arabulucu olabiliriz, haklarının garantörü bile olabiliriz" dedi.

 

Haber Ara