Dolar

32,5533

Euro

34,8502

Altın

2.438,80

Bist

9.722,09

Suudi Arabistan'da yeni tutuklama dalgası!

Prens Selman yönetimindeki Suudi Arabistan’da, din adamlarına karşı yeni tutuklama dalgası başlatıldığı bildirildi. Tutuklananlar arasında tanınmış, değerli Müslüman din adamları Şeyh Dr. Abdullah Başfar ve Prof. Dr. Suud el Funaisan'ın da bulunduğu bildirildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-05 10:55:09

Suudi Arabistan'da yeni tutuklama dalgası!

Suudi Krallığındaki insan hakları ihlallerini belgeleyen Twitter'daki ‘Vicdan Tutukluları' (Prisoners of Conscience) hesabına göre, Suudi yetkililer kısa süre önce ülkenin önde gelen dini şahsiyeti, üniversite profesörü ve Kuran'ı Kerim okuyucusu olmak üzere çok sayıda kişinin tutuklanmasına yol açan yeni bir kampanya başlattı.

Ekran Resmi 2020-09-05 10.48.35

Twitter hesabına göre; Suudi yetkililer, Ağustos ayında Cidde'deki Kral Abdülaziz Üniversitesi Şeriat ve İslami Çalışmalar bölümünde Dünya Kitap ve Sünnet Örgütü eski genel sekreteri akademisyen Şeyh Dr. Abdullah Başfar'ı da tutukladı.

Ekran Resmi 2020-09-05 10.49.12

Suudi Güvenlik kurumları ayrıca geçtiğimiz Mart ayında Riyad'daki El-İmam Üniversitesi Şeriat Fakültesi eski dekanı Prof. Suud el Funaisan'ı da tutukladığı, tutuklanma olayının ise sadece birkaç gün önce ortaya çıktığı bildirildi. 

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın 2017 yazında iktidara gelmesinden bu yana, Suudi hükümeti yüzlerce din adamı, gazeteci, akademisyen ve siber aktivisti hükümete yönelik eleştirel görüşleri nedeniyle tutukladı. 

Suidi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, ABD ve İsrail yakınlaşmasından sonra hayata geçirdiği Batı yanlısı reforumlar ve yönetim karşıtı hanedan üyelerine karşı uyguladığı 'sindirme' politikaları ülke içinde tepki çekiyor.

Kaynak: Middle East Eye, Twitter

Haber Ara