Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

Suudi Arabistan'da saldırı engellendi

Suudi Arabistan'da stadyumda düzenlenecek terör saldırısının son anda engellendiği bildirildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-31 04:17:57

Suudi Arabistan'da saldırı engellendi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dünya kupası elemeleri kapsamında karşı karşıya geldiği Cidde'deki El-Cevhera stadyumuna maçın oynandığı 11 Ekim'de düzenlenmesi planlanan terör saldırısının engellendiği, olayla bağlantılı 4 yabancı uyruklu şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, İçişleri Bakanlığı sözcüsü Mansur et-Turki, dünya kupası elemeleri kapsamında 11 Ekim'de Suudi Arabistan ile BAE arasındaki futbol karşılaşmasının yapıldığı Cidde'deki El-Cevhera stadyumuna yönelik bir terör saldırısının düzenleneceği istihbaratı aldıklarını belirtti.

Bomba yüklü araçla düzenlenmesi planlanan saldırıdan karşılaşmadan iki gün önce bilgilerinin olduğuna işaret eden Turki, emniyet güçlerinin stadyum ve çevresinde aldığı yoğun güvenlik tedbirleri ve titiz çalışması neticesinde 2'si Pakistanlı, 1'i Suriyeli ve 1'i Sudanlı 4 şüphelinin yakalandığını kaydetti.

Şakra'daki operasyonda da 6 kişi yakalandı

Turki ayrıca Şakra ilinde faaliyetlerini yürüten ve emniyet güçlerine yönelik saldırılar planlayan 4 kişilik bir terör hücresinin çökertildiği ve bu örgütle bağlantılı olduklarından şüphelenilen 6 kişinin daha gözaltına alındığı bilgisini verdi.

Söz konusu çetenin Suriye'deki IŞİD bağlantılı isimlerle temas kurduğu ve oradan aldığı talimatlar gereğince saldırılarını planladığını aktaran Turki, yakalanan teröristlerin Suudi Arabistan uyruklu olduğunu söyledi.

Haber Ara