Dolar

32,3294

Euro

35,0613

Altın

2.284,99

Bist

8.982,03

Suudi Arabistan’da kafa karıştıran kamu spotu!

Veliaht Prens Selman’ın hayata geçirdiği 'Amerikan ılımlı İslam projesi' son hızla sürerken; Aşırılıkla Mücadele Genel Müdürlüğü, feminizmi, eş cinselliği ve ateizmi aşırılıkçı fikirler olarak sınıflandıran bir kamu spotu yayınladı. Feminizm ve eş cinselliği aşırılık olarak tanıtan video ülkenin 'hoşgörülü ve ılımlı' bir imaj çizmeye çalıştığı dönemde gelmesi kafaları karıştırdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-12 13:20:30

Suudi Arabistan’da kafa karıştıran kamu spotu!

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın yönetime geçmesiyle birlikte hayata geçirdiği 'Amerikan Ilımlı İslam Projesi' son hızla sürerken; Suudi Arabistan Aşırılıkla Mücadele Genel Müdürlüğü, feminizmi, eş cinselliği ve ateizmi aşırılıkçı fikirler olarak sınıflandıran bir kamu spotu yayınladı. Feminizm ve eş cinselliği aşırılık olarak tanıtan video ülkenin "hoşgörülü ve ılımlı" bir imaj çizmeye çalıştığı dönemde gelmesi kafaları karıştırdı.

kupur_3

Suudi aşırılıkla mücadele müdürlüğünün resmi sosyal medya hesabından cuma günü yayınlanan video, "Aşırılık ve sapkınlığın hiçbir biçimi kabul edilemez" ifadeleri ile paylaşıldı.

Kamu spotu tarzında hazırlanan videoda, feministler ve eş cinseller, tekfir olmuş gruplar olarak sıralandı. Videoda dış sesin "Unutma ki vatan zararına bir şeyde aşırılığa kaçmak aşırılıkçılık olarak kabul edilir" dediği duyuldu.

Suudi yasalarına göre "aşırılık yanlısı" olarak sınıflandırılan örgütleri destekleyenler hapis cezasına çarptırılabilir.

Suudi Arabistan bir süredir petrole bağımlı ekonomisini dönüştürmek için yabancı yatırımcı ve turistleri çekme planları kapsamında Amerikan projesi olan ılımlı bir İslam modeline yöneldi.

Feminizm ve eş cinselliği aşırılık olarak tanıtan video ülkenin "hoşgörülü ve ılımlı" bir imaj çizmeye çalıştığı dönemde geldi.

Suudi yönetimi son zamanda sosyal kısıtlamaları gevşeterek yeni turist vizesi uygulaması başlattı.

Bu arada Veliaht Prens Muhammed Bin Selman yönetiminin feminizmi, eş cinselliği ve ateizmi aşırılıkçı fikirler olarak kabul etmesi, ülkede son zamanlarda İslam kültürüne uymayan uygulamaların hayata geçirilmesinden kaynaklanan tepkileri bir nebze olsun gidermeye çalışmasından kaynaklandığı ileri sürüldü.

Öte yandan Veliaht Selman'ın, ABD ve Batılıların desteğine alabilmek için hayata geçirdiği projelere rağmen ülkedeki aydınlar, aktivistler ve din adamları başta olmak üzere muhalif kanat tutuklamalar ve baskılarla susturulmaya devam ediyor.

Kadınların araç kullanım yasağı kalkmadan haftalar önce onlarca kadın aktivist gözaltına alınmıştı. Savcılık yaptığı açıklamada kadın aktivistlerin Suudi çıkarlarına zarar verme ve yurt dışındaki düşman unsurlara destek verme şüphesiyle tutuklandığını söylemişti.

Haber Ara