Dolar

32,4888

Euro

34,9195

Altın

2.435,00

Bist

9.716,77

Suudi Arabistan, bugün Mekke ve Cidde'ye atılan 2 balistik füze saldırısını önledi

Suudi Arabistan, isyancı Husilerin, Yemen’den fırlattığı iki balistik füze saldırısının önlendiğini açıkladı. Füzelerden birinin İslam'ın kutsal beldesi olan Mekke’ye diğeri ise ülkenin en önemli liman kenti olan Cidde’ye yöneldiği bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-20 18:37:17

Suudi Arabistan, bugün Mekke ve Cidde'ye atılan 2 balistik füze saldırısını önledi

buyuk_60

Orta Doğu ve Körfez'de sular durulmuyor.

Dün gece Irak'ın başkenti Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği'ne düzenlenen füze saldırısından sonra, bir füze saldırısı da Yemen'den geldi.

Haaretz gazetesinin haberine göre; Suudi Arabistan, isyancı Husilerin, Yemen'den fırlattığı iki balistik füze saldırısının önlendiğini açıkladı. Füzelerden birinin İslamın kutsal beldesi olan Mekke'ye diğeri ise, ülkenin en önemli liman kenti olan Cidde'ye yöneldiği bildirildi.

İki füzenin de, yere düşmeden Suudi Krallığının hava savunma sistemi tarafından yok edildiği açıklandı.

Yemen'deki İran destekli Husi hareketi ise, saldırıyı reddetti.

Husi askeri sözcüsü Yahya Sarea, Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Suudi rejimi, bu iddialarla, büyük Yemen halkımıza karşı acımasızca saldırganlığına destek vermeye çalışıyor" dedi.

Al Arabiya ise, resmi açıklamanın günün ilerleyen saatlerinde açıklanmasının beklendiğini bildirdi.

Geçen hafta, Husi yanlılarının, iki Suudi petrol pompa istasyonuna saldırdığı açıklanmıştı.

Husilerin diğer saldırı hedefleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'daki askeri karargâh ve tesislerinin yanı sıra Yemen'deki üsleri var.

Yemen'deki İran destekli Husiler, dün, Suudi Arabistan'a, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve bu ülkelerin Yemen'deki askeri karargahları ile önemli tesislerinden oluşan 299 noktaya saldırı düzenleme tehdidinde bulunmuştu.  

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'de meşru yönetime destek amacıyla askeri operasyon başlattığı 26 Mart 2015'ten bu yana Husiler, sık sık Suudi Arabistan'ın farklı bölgelerine hava saldırıları düzenliyor.  

Yemen topraklarından atılan füzeler, çoğunlukla Suudi Arabistan Hava Savunma Güçleri tarafından etkisiz hale getiriliyor.

Haber Ara