Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

Suudi Arabistan, ABD’nin müdahalesini kınadı

ABD Senatosu, Riyad rejimine düşman olan, Yemen'deki bir diğeri de gazetecinin öldürülmesiyle ilgili olarak yapılan oylamada ' sembolik '  iki karar aldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-17 15:17:34

Suudi Arabistan, ABD’nin müdahalesini kınadı

Timetürk Çeviri

Suudi Arabistan, ABD Senatosu'nun sahte iddialara dayanan son kararını kınadı ve iç işlerine yapılacak herhangi bir müdahaleyi tamamen reddettiğini doğruladı.

Resmi Suudi haber ajansının internet sitesinde yayınlanan bir bildiride, Dışişleri Bakanlığı'nın 17 Aralık Pazartesi günü gazeteci Cemal Kaşıkçı suikastı ve Yemen'deki ihtilaftan dolayı, Riyad rejimine karşı ABD Senatosu'ndaoylanmasını kınadı.

Suudi Arabistan Krallığı, Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkilerini güçlendirmeye devam etme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit etti. Aynı zamanda bir Müttefik Devletin onurlu bir yasama organının üyeleri tarafından dile getirilen tutumlar hakkındaki endişesini de ayrıca dile getirdi.

Sembolik öneme sahip çözümler

Her iki karar da perşembe günü Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörlerin oylarıyla onaylandı.

İlk kez Başkan Donald Trump, El Kaide operasyonlarıyla bağlantılı güçlere mensup Amerikan kuvvetleri hariç diğer Amerikan silahlı kuvvetlerinin Yemen'deki kuvvetlerinin geriçekilmesinden bahsetti.

Senato,Prens Muhammed Ben Salman'ı, 2 Ekim'de ülkesinin İstanbul'daki konsolosluğundaöldürülenSuudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetinden sorumlu tutuyor.

Bu iki karar, Suudi iktidarına çok yakın olan Trump diplomasisi için bir darbe niteliğindedir.

Kaynak: Le Monde, AFP

Haber Ara