Dolar

32,3363

Euro

35,1952

Altın

2.246,41

Bist

8.718,11

Suudi Arabistan 40 bin Pakistanlıyı sınır dışı etti

Suudi Arabistan hükümeti ülkede bulunan 40 bin Pakistanlıyı sınır dışı etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-13 11:52:25

Suudi Arabistan 40 bin Pakistanlıyı sınır dışı etti

Suudi Arabistan son dört ay içerisinde 40 bin Pakistanlıyı ülkeden sınır dışı etti. Eylemleri soruşturan komisyon şiddet, suç ve güvenlik gerekçeleriyle 40 bin Pakistanlıyı sınır dışı etti.

Sınır dışı edilenlerin çoğunluğunun Suudi Arabistan'da çalışan Pakistanlı işçilerin olduğu belirtildi. Suudi Arabistan medyasında yer alan haberlere göre güvenlik kaynakları, sınır dışı edilenlerin IŞİD ile bağlantılı veya terör eylemleri içerisinde yer aldan gruplar olduğunu savundu.

Middle East Monitor'da yer alan habere göre, özellikle geçen yıl petrol fiyatlarının düşmesi ile Suudi Arabistan'da ağır bir finansal sorunun yaşanmasının da söz konusu kararda etkili oldu.

Ülkede son dönemde yaşanan güvenlik sorunları, halk gösterileri ve şiddet olayları güvenlikle ilgili yeni tedbirlerin alınmasında etkili oldu.
Konu ile ilgili açıklama yapan Suudi Arabistan Şuura Konseyi üyesi ve güvenlik komitesi başkanı Abdullah al-Sadoun, Pakistanlı yetkililerden vatandaşlarının ülkeye girişlerine izin vermeden önce daha sert tarama yöntemlerini uygulamalarını istedi.

Haber Ara