Dolar

32,3355

Euro

35,1531

Altın

2.241,72

Bist

8.718,11

Suudi alimlerden flaş çağrı: Prens Selman azledilsin

S. Arabistan’daki İslam alimleri, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması olayından sorumlu tutulan Prens Selman’ın azledilmesini istedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-18 14:57:20

Suudi alimlerden flaş çağrı: Prens Selman azledilsin

2 Ekim günü İstanbul'daki S. Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra oradan bir daha çıkamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında tüm oklar Prens Selman'a çevrildi. Yaşanan olayların ardından S. Arabistan'daki İslam alimleri Muhammed bin Selman'ın azledilmesini istedi.

SORUMLUSU BİN SELMAN

Ülkedeki muhalif isimlerin tutuklanması ve öldürülmesi sebebiyle isimlerini açıklamayan Suudi alimler, yazdıkları açıklamayı isimlerini vermeden bir twitter hesabından paylaştı. Suudi Alimler Heyeti adına yapılan açıklamada, Kaşıkçı'nın öldürülmesi “zulm ve sefihlik” olarak nitelendirilerek ülkedeki kötüye gidişin sorumlusunun Muhammed bin Selman olduğu belirtildi.

DİNDARLIĞA SAVAŞ AÇILDI

“İlim, davet ve kitap ehli alimlerin tutuklanması, dindarlığı gösteren olgulara ve toplumsal kurallara savaş açılması, beceriksizce yönetimi ele alması sonrası yolsuzlukları artırıp faydasız yere kamu mallarını heder etti” denilen açıklamada, yeni bir veliaht tayin edilmesi ve haksız yere hapishanelerde tutulan tutukluların bir an önce salıverilmesi istendi.

Haber Ara