Dolar

32,6214

Euro

34,6917

Altın

2.525,37

Bist

9.524,59

Suudi alim Karni'ye silahlı saldırı

Suudi Arabistan'ın tanınmış alimlerinden davetçi yazar Şeyh Aid el-Karni'ye Filipinler'de silahlı saldırı düzenlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-01 18:26:04

Suudi alim Karni'ye silahlı saldırı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Suudi alim Karni, Filipinler'de açılan ateş sonucu yaralandı, beraberindeki kişilerden bazıları hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan'ın tanınmış alimlerinden davetçi yazar Şeyh Aid el-Karni'nin Filipinler'de açılan ateş sonucu yaralandığı, beraberindeki kişilerden bazılarının hayatını kaybettiği bildirildi.

Suudi Arabistan merkezli El-Arabiya'da yer alan habere göre, Filipinler'in Zamboanga kentinde verdiği bir konferansın ardından Aid el-Karni ile beraberindeki kişilere ateş açıldı. Olayda Karni'nin yaralandığı, beraberindeki bazı kişilerin ise yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haberde, Karni'nin sağlık durumunun iyi olduğu Filipinler'deki bir hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi.

Hadis alanında doktorası bulunan Suudi Arabistanlı Karni'nin, Türkçeye "Üzülme" şeklinde çevrilen "La Tahzen" isimli kitabı Arap dünyasında büyük ilgi görmüştü.

SALDIRIYI İRAN MI YAPTI?

Filipinler polisi olayla ilgili çok yönlü bir soruşturma yürütürken Filipinler, Endonezya ve Malezya hem İran'ın hem de Suudi Arabistan'ın geniş çaplı fonlarla çalışma yaptığı ülkeler olarak biliniyor. Son yıllarda İran'ın bölge ülkelerinde bulunan Elçilikleri üzerinden "Şiileştirme" faaliyetleri yürüttüğü yönünde çok sayıda iddia bulunuyor. Buna karşın Suudi alimlerin ve davet teşkilatlarının da son dönemde bölgede aksi yönde çalışmalar organize ettiği de iddialar arasında.

SALDIRGAN Şİİ OLABİLİR

Öte yandan saldırganın Şii olabileceği yönünde iddialar bulunurken Filipinler polisinin saldırganı olay yerinde öldürdüğü öğrenildi.

 

Haber Ara