Dolar

32,4870

Euro

34,9572

Altın

2.435,10

Bist

9.716,77

Suudi aktivist Loujain Alhathloul'a hapishanede işkence ve taciz

Mayıs 2018'den beri tutuklu bulunan Suudi aktivist Loujain Alhathloul'un kardeşi Walid Alhathloul, kız kardeşinin ve tutuklu kadınların Suudi hapishanelerinde işkence ve cinsel saldırılara maruz kaldığını söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-01 12:50:50

Suudi aktivist Loujain Alhathloul'a hapishanede işkence ve taciz
TIMETURK ÇEVİRİ

Suudi Arabistan'da hapse atılan aktivist Loujain Alhathloul'un kardeşi Walid Alhathloul, CNN'e verdiği röportajda kardeşinin ve kadın mahkumların hapishanede  işkence ve cinsel saldırılara maruz kaldığını açıkladı. 

Walid Alhathloul, ailesinin Loujain'i görmeleri için son ziyaretlerinde Loujain, düzenli olarak hakarete maruz kaldığını, dövüldüğünü, elektrik verildiğini ve cinsel tacize uğradığını söyledi. Ayrıca bu hapishanelere "terör sarayı" ismini verdiklerini söyledi.

190130161716-03-jailed-saudi-activist-loujain-al-hathloul-exlarge-169 MAYIS AYINDA TUTUKLANMIŞTI

Alhathloul, Mayıs 2018'de Suudi Arabistan'daki diğer 10 kadın hakları aktivisti ile birlikte tutuklandı. Ailesi, Suudi aktivistleri ve İnsan Hakları İzleme Örgütü, son aylarda kendisinin ve diğer kadın tutukluların işkence gördüklerini ve cinsel tacizde bulunduklarını iddia etti. PRENS SELMAN'IN DANIŞMANI DA SORGUYA KATILDI

Ayrıca, Prens Muhammed Muhammed Bin Salman'ın eski danışmanı Suud el-Qahtani'nin sorgu oturumlarından en az birinde mevcut olduğunu iddia ediyorlar.

İnsan Hakları İzleme Örgütü ve olaylara aşina olan insanlara göre, Qahtani'nin tutuklulardan birini tecavüz etmek, öldürmek ve kanalizasyon sistemine atmakla tehdit ettiği iddia ediliyor.

KAŞIKÇI CİNAYETİNE DE KARIŞMIŞTI

Qahtani'nin adı İstanbul Suudi Arabistan Konsolosluğunda Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine de karıştı.

Walid Alhathloul, “Loujain, işkence oturumlarını aileme konuştuğunda, elleri kontrolsüz bir şekilde sarsıldı. Acının sonsuza dek devam edeceğinden korkuyorum.” dedi.  Kaynak: CNN International

Haber Ara