Dolar

32,4914

Euro

34,5938

Altın

2.500,52

Bist

9.548,09

Sürücüsüz Otomobil Kaliforniya’da

Araçlarda içten yanmalı bir motor bulunmuyorken aynı zamanda sürücü de mevcut değil.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-16 21:07:58

Sürücüsüz Otomobil Kaliforniya’da

General Motor'un arkasında olduğu Cruise AV şirketi, Kaliforniya Eyaleti Valiliği'ne bağlı Motorlu Araçlar Departmanı ile sürücüsüz araç testi konusunda anlaşmaya vardı. Cruise AV bu yetkinin verildiği ilk şirket değil.

 Araçlarda içten yanmalı bir motor bulunmuyorken aynı zamanda sürücü de mevcut değil. Şirket yetkilileri geleceğin ulaşımını tasarlamayı amaçladıklarını belirtirlerken, bu aracın da elektrikli olması gerektiğini vurguladı. Firmanın araçları her gün bakımdan geçerken, otomasyon sistemi tarafından da sürekli takip altında tutuluyor. General Motor tarafından fonlanan şirketin amacı ise daha emniyetli ve özgür mobilite sağlamak.

Otomobillerin daha sıkı bakıma ve regülasyonlara tabi tutulması ise yol güvenliğini artırıyor. Araçlarda bulunan kamera sistemleri ve yazılım risk almamak üzerine kurgulanıyor. Yaya güvenliği ve tespiti hat safhada tutulurken, aracın enerji verimliliği de sürekli denetleniyor. Elektrikli dahi olsa bu enerjinin verimli kullanılması gerektiğini ileten şirket yetkilileri, gelecekte başka firmaların da bu alanda geliştirme yapmasına ön ayak olmak istiyorlar.

General Motor işbirliği ile sıfırdan bu amaç için üretilmiş araçta yan aynalar yerine özel kamera sistemleri mevcut.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara