Dolar

32,5762

Euro

34,8093

Altın

2.418,68

Bist

9.645,02

Suruç'taki saldırının esas hedefi

Başbakan Davutoğlu'nun Güvenlik Zirvesi ile Bakanlar ve MYK üyeleriyle yaptığı toplantılarda Suruç'ta yaşanan olaylara ilişkin istihbarat raporları da incelendi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-23 08:53:38

Suruç'taki saldırının esas hedefi

Sabah'ın haberine göre; Hükümet kurma çalışmaları nedeniyle bir belirsizlik olduğu, bu tür eylemleri belirsizliklerin tetiklediği tespiti yapılan toplantılarda, "Belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılması gerekir. Ya hızla yeni bir hükümet kurulmalı ya da erken seçim kararı alınmalı" kararı alındı.

En önemli tespit ise Suruç'taki saldırının esas hedefinin ne olduğu ile ilgiliydi.

HEDEF GEZİ VE 6-8 EKİM'İ BİRLEŞTİRMEK

Hükümete göre kaos planı şöyle: "Gezi olayları ile 6-8 Ekim Kobani eylemleri birleştirilmek isteniyor. Gezi'nin dinamiği olan kesimler ile 6-8 Ekim olaylarının dinamiğinde yer alan toplumsal kesimler bir araya getirilerek birlikte yeni bir dinamik oluşturulmak ve sokaklar karıştırılmak isteniyor. Gezi dinamikleri ile Kobani hassasiyetini ortak paydada buluşturmak isteyen bu planı kuranların içeride de destekçileri var. Bunlar, hem doğu hem de batıda eylem kapasitesine sahip, siyasi tabanı bulunan bir kesim." Hükümet iki olayı birleştirecek provokasyonlara karşı son derece dikkatli olunması ve izin verilmemesi yönünde karar aldı. Yapılan değerlendirmelerde Suriye rejiminin IŞİD'i 'taşeron' olarak kullandığı da ifade edildi.

Haber Ara