Dolar

32,5581

Euro

34,9768

Altın

2.418,35

Bist

9.722,09

Suruç bombacısının aranan ağabeyinin fotoğrafı

Şanlıurfa Suruç’taki kanlı saldırının bombacısı Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün 7 ay önce kayıplara karışan ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün fotoğrafı ortaya çıktı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-24 11:04:49

Suruç bombacısının aranan ağabeyinin fotoğrafı
Üniversitede yüksek not ortalaması bulunan, 1990 doğumlu 25 yaşındaki Alagöz, 8 kişinin başvurduğu, yatay geçiş ile Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne geçiş hakkı kazanan 2 öğrenciden biri olmuştu. 400 puanla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü'nü kazanan Alagöz'ün arkadaş bulma sitesi Badoo'da da kendi adına açılmış bir hesabı bulunuyor.
 
ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTI, ÇAY OCAĞI AÇTI
 
Yunus Emre Alagöz, 2013'te ailesine, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ni kazandığını söyleyerek kayıt yapmak için evden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Bir süre sonra ailesini arayarak, Suudi Arabistan'da olduğunu söyledi. 2014'te Adıyaman'a döndü. Ailesine ait bir evi satıp Bahçelievler Mahallesi'nde kiraladığı dükkânda “İslam Çay Ocağı”nı açtı. Çocukları IŞİD'e giden ailelerin şikâyeti üzerine 2 kez Adıyaman polisinin bastığı çay ocağı, Adıyaman Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatıldı.
 
Yunus Emre Alagöz, 2013 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü'ne yatay geçiş yaptı. Kısa süre sonra eğitimini yarıda bıraktı. Kaydını sildirmedi. Aile, kendilerine üniversite tarafından özel öğrenci olarak yurtdışına gönderildiğini söyleyen oğullarını, üniversiteye giderek aradı. Kardeşiyle birlikte 2014'te önce Gaziantep'e, ardından Kilis'e giden ağabey Yunus Emre Alagöz de polis tarafından ‘terör nitelikli kayıp' olarak aranıyor. Suriye'de IŞİD'e katıldıkları ve bomba eğitimi gördükleri belirlenen Şeyh Abdurrahman Alagöz ve Yunus Emre Alagöz'ün UYAP ve GBT'de (Genel Bilgi Taraması) arama kayıtları bulunuyor.
 
ARKADAŞ BULMA SİTESİNE ÜYE OLMUŞ
 
Ağabey Yunus Emre Alagöz, kayıplara karıştıktan sonra sosyal medya hesaplarını da kapattı. Alagöz'ün Badoo isimli arkadaş bulma sitesindeki üyeliği açık. Alagöz'ün bu sitedeki kullanıcı bilgilerinde yaşı 25 olarak yer alıyor. Ancak listesinde arkadaş bulunmuyor.
 

Haber Ara