Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

'Suriyelilerle dayanışma' temalı basın açıklamasına saldırı

İstanbul Fatih'te ÖZGÜR-DER ve MAZLUMDER, Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği'nin 'Suriyelilerle dayanışma' temalı basın açıklamasına, 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' sloganları atan bir grup saldırıda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-27 22:19:47

'Suriyelilerle dayanışma' temalı basın açıklamasına saldırı

İstanbul Saraçhane Parkı'nda Suriyeli mülteciler için açıklama yapan ÖZGÜR-DER ve MAZLUMDER, Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği'nin düzenlediği basın açıklamasına, "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sloganları atan bir grup, müdahalede bulundu.

ÖZGÜR-DER Başkanı Kenan Alpay, '6-7 kişilik bir grubun provokasyonuna maruz kaldıklarını belirterek T24, Odatv gibi sol medyanın olayı köpürttüğünü' söyledi. Alpay, olayda 'İYİ Parti ya da Sinan Oğan taraftarlarının Suriyeliler için dayanışma eylemi düzenleyenleri kışkırttıklarını' iddia etti.

'Gerginliğin eylemden önce manipüle ederek bazı medya organlarının kışkırttığını' ileri süren Kenan Alpay şunları söyledi:

Provokasyon eylem yapmadan önce Sinan Oğan, Odatv ve Ensonhaber tarafından başlatıldı. Bizim Suriyelilerle Dayanışma Basın Açıklamamızı "Suriyeliler eylem" yapacak diye provokatif haberler yaptılar.

Biz basın açıklamamızı yaptığımız sırada 4 ya da 5 tane İyi Partili ya da Sinan Oğan taraftarı 2'si de kız olmak üzere 6 ya da 7 tane genç, bizim eylemimizin arka tarafında 'Suriyelileri istemiyoruz' diyerek yüksek sesle provokatif laf attılar. Polis de ne yazık ki geç müdahale edince içimizdeki bazı insanlar da buna sinirlenerek 'provokasyon yapmayın' tepkisinde bulundu. Bu provokasyon olunca kitlenin ilgisi oraya yöneldi.

KİTLESEL BİR ARBEDE YOK

Basın da sanki büyük bir kavga varmış gibi oraya koşturunca, hemen T24 başta olmak üzere bazı fırsat kollayanlar 'Suriyelilerin eyleminde arbede çıktı' başlığı attılar. Halbuki yalan. Eylemin tadı tuzu kaçtı.

1955 yılında 6-7 Eylül olayları da bir yalan haber üzerinden çıkmıştı ve Türkiye'nin tarihine bir kara leke olarak kalmıştı. Hatırlayalım 6-7-8 Ekim olayları da bir provokasyonla ortaya çıkmıştı. Selahattin Demirtaş bir açıklama yaptı ve bütün bir ülkeyi karıştırdı. Dolayısıyla burada yapılmak istenen de ondan farklı değil. Irkçı bir saldırı var ve bu saldırı yalana, provokasyona dayanıyor. Birileri orada arbede çıkarmak istedi, ancak bizim basın toplantımızı provoke etmeye gelen 7-8 kişinin ortaya koymuş olduğu provokasyondan ibarettir.

SURİYELİLER KATILMADI

Kenan Alpay, basın açıklamalarına Suriyelilerin katılmadığını belirterek "Suriyeliler eylem yapacak" yalanının da çürüdüğünü vurguladı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara