Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

'Suriyeliler iki şeytandan birini seçmek zorunda değil'

Bakan Çavuşoğlu, 'Bir taraftan DAEŞ bir taraftan rejim, baş alternatif yok gibi düşünürseniz, rejim de der ki 'Beni tercih edecek herkes.' Ama öyle değil, Suriyeliler iki şeytandan birini tercih etmek zorunda değil ' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-10 11:28:46

'Suriyeliler iki şeytandan birini seçmek zorunda değil'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelde düzenlenen organizasyonda Antalya, Isparta ve Burdur'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Şu anda biz Rusya ve ABD arasında tercih yapma durumunda olan bir ülke değiliz. Biz ilişkilerimizi dengeli bir şekilde götürmek durumundayız. Bu son olayda ABD'nin rejime (Esed rejimi) yönelik müdahalesini destekledik. Yani iki ülke arasında taraf tutma diye bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda özellikle bazı ülkelerin ABD dahil 'Rejimin geleceğine Suriye halkı karar versin' demeye başladığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Bu, Esad'ı daha da cesaretlendirdi. Yani bu kadar insanı öldüren, insanlık suçu, savaş suçu işleyen bir rejimi meşrulaştırmaya çalışırsanız o zaman o rejim öldürmeye devam eder. Hele hele bir taraftan DEAŞ, bir taraftan rejim alternatifi yok gibi düşünürseniz, rejim de derki 'Beni tercih edecek herkes.' Ama öyle değil, iki şeytandan birini tercih etmek zorunda değil Suriyeliler. Pekala, DEAŞ'ı hep birlikte yok edebilirsiniz, pekala bu rejim gidebilir" şeklinde konuştu.

İKİ ŞEYTANDAN BİRİNİ TERCİH ETMEK ZORUNDA DEĞİL

Çavuşoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bir taraftan DAEŞ bir taraftan rejim, baş alternatif yok gibi düşünürseniz, rejim de der ki 'Beni tercih edecek herkes.' Ama öyle değil, iki şeytandan birini tercih etmek zorunda değil Suriyeliler."

Haber Ara