Dolar

32,4781

Euro

34,9319

Altın

2.435,57

Bist

9.716,77

Suriyeliler için stand-up

Suriyeliler için stand-up

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-24 00:20:44

Suriyeliler için stand-up
nimarka'nın başkenti Kopenhag'da Suriyeli sığınmacılara yardım amacıyla stand-up düzenlendi.

Halklararası Dayanışma Derneği Mellemfolkeligt Samvirke tarafından Nörrebro semtinde düzenlenen geceye Danimarka'nın önde gelen komedyenleri Mısırlı Omar Marzouk, Sebastian Dorset ve müzisyen Per Worm şovlarıyla katkıda bulundu.

Omar Marzouk, Danimarka hükümetine zaman zaman yüklenirken, Danimarka Yabancılar ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg'in Lübnan gazetelerine verdiği 'Danimarka'ya gelmeyin' anonslarını eleştirdi, Lübnan medyasının Hizbullah'ın tekelinde bulunduğunu ve Bakan Stöjberg'in terörü desteklemekten yargılanması gerektiğini savundu.

Salondakileri kahkahaya boğan Mısır asıllı komedyen devamında, Danimarka'da yabancıların değil, aşırı sağcıların topluma entegre edilmesi gerektiğini dile getirdi. Marzouk, 'Jylland'ın Herning kentinde insanların yüzde 70'i Danimarka Halk Partisi'ne oy veriyor ve hayatlarında daha önce falafel (nohut köftesi) yememişler. Bence durum çok vahim. Bir an önce bu insanları kazanmak lazım' dedi.

Marzouk'tan sonra sahne alan Sebastian Dorset ise Marzouk gibi ırkçılığın ve aşırı milliyetçiliğin yaygın olduğu Jylland bölgesini eleştirerek orada insanların ayrımcılık yapmaları için birkaç kilometre ötede oturan bir insana rastlamasının yeterli olduğunu savundu. Dorset ayrıca, Danimarka'ya gelen sığınmacıların çoğunun terörist olduğunu düşünen insanlar olduğunu ifade ederek "İstihbarat teşkilatımıza güvenin" diye konuştu.

Gecenin sonunda sahne alan müzisyen Per Worm ise Marzouk ve Dorset gibi bütün Danimarka'ya paralel bir yaşam sürdüren yabancı düşmanlarının Kopenhag'dan gelen bir Danimarkalıyı bile yabancı olarak gördüklerini iddia etti. Worm daha sonra gitarıyla ırkçılara, sığınmacı istemeyenlere ve Danimarkalı siyasileri eleştiren doğaçlama parçalar çalarak salondaki kalabalığı kahkahalara boğdu.

Geceden elde edilen gelirler Lübnan ve Ürdün'de bulunan Suriyeli sığınmacılara yardım için kullanılacak.

Haber Ara