Dolar

32,5770

Euro

34,9061

Altın

2.438,91

Bist

9.645,02

Suriyeliler eğitim amacıyla öldürülmüş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’deeki operasyonlarda görev alan askeri personeli ödüllendirdiği törende gerçekleştirdiği konuşmasında, “Suriye’deki operasyonlar ordu için tatbikattan daha etkili bir eğitim olmuştur” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-17 22:17:58

Suriyeliler eğitim amacıyla öldürülmüş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de düzenlenen törenle Suriye'de gerçekleştirilen operasyonlarda görev alan Rus askeri ve savunma personelini ödüllendirdi. Putin törenin ardından gerçekleştirdiği konuşmasında Rus hava kuvvetlerinin Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonların etkili olmasını överek, bölgedeki operasyonlarının Rus ordusunun artan gücünü gösterdiğini ifade etti.

Savunma Bakanlığının Suriye'deki operasyonlarda 33 milyar ruble (464 milyon dolardan fazla) harcadığını kaydeden Rus lider, Rusya'nın terör karşıtı kampanyalarına kapsamındaki harcamalarının gerekli ve doğru olduğunu savunarak, “Suriye'deki operasyonlar ordu için tatbikattan daha etkili bir eğitim olmuştur” dedi. Rusya tarafından Suriye'de gerçekleştirilen hava operasyonlarının savaştan etkilenen ülkede barış süreci koşullarına olanak sağladığını dile getirerek, “En önemli barış görüşmelerine koşulları oluşturmuş olmamız, ABD'nin yanı sıra savaşı sonlandırmak ve siyasi çözüm bulmak isteyen Suriye'deki muhalif güçlerle olumlu bir işbirliği oluşturmak” ifadelerini kullandı.



Haber Ara