Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

Suriyeli yetkili: Türkiye seçimleri Şam'ın faydasına

Reuters'in haberine göre; Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye'deki seçim sonuçlarının Ankara - Şam arasındaki ilişkileri düzeltebileceğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 23:26:22

Suriyeli yetkili: Türkiye seçimleri Şam'ın faydasına

Reuters'e konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye'deki seçim sonuçlarının, Ankara-Şam ilişkilerini de olumlu yönde etkileyebileceği yorumunda bulundu.

Türkiye'de Pazar günü yapılan genel seçim sonuçlarını değerlendiren Mikdad, AK Parti'nin TBMM'deki çoğunluğunu kaybetmesi ile Suriye-Türkiye ilişkilerinin iyileşmesi için uygun ortam doğduğunu söyledi.

Mikdad, Suriye'deki iç savaşın durumuna ilişkin açıklamalarda da bulundu. Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'nin Esad karşıtı silahlı örgütlere yardım ettiğini söyleyen Mikdad, bu nedenle sahadaki örgütlerin ilerleme kaydettiğini tekrarladı.

'ARTIK DAHA GÜVENDEYİZ'

Ülkesinin önceki yıllarda daha fazla baskı altında olduğu günlerden geçtiğini ifade eden Mikdad, "Daha önce Şam bile doğrudan tehdit altındaydı. Bugünlerde kesinlikle böyle bir tehdit söz konusu değil. Humus, Hama güvenli, şimdi Kalamun da güvenli" dedi. Ülkenin kuzeyinde bulunan İdlib ve güneyinde bulunan Dera'daki kayıplara değinmeyen Mikdad'a göre Suriye Ordusu'nun morali yüksek.

İyimser olmalarının iki nedene dayandığını belirten Mikdad, bunlardan birincisinin 'Suriye ordusunun gücü ve moralindeki yükselme' olduğunu söyledi. Mikdad, ikinci nedenin de 'İran, Rusya ve Hizbullah'ın verdiği destek' olduğunu kaydetti.

Suriyeli bakan, ordunun ilerleyen günlerde daha başarılı olmasını umut ettiklerini ifade etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara