Dolar

32,5785

Euro

34,6971

Altın

2.521,50

Bist

9.524,59

Suriyeli öğrencilere burs imkanı

Suriyeli öğrencilere burs imkanı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 18:09:30

Suriyeli öğrencilere burs imkanı
Suriyeli hayırsever Waleed Al Zoubi, Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) hazırlık sınıfında eğitim gören öğrencilere burs verecek.

Suriyeli sığınmacılar için yardım ve destek projeleri yürüten GAÜN, bünyelerinde bulunan öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim hayatına devam edebilmesi için Suriyeli hayırseverlerle işbirliği yapıyor.

Bu kapsamda Suriyeli hayırsever Waleed Al Zoubi tarafından hazırlık sınıfı öğrencilerine GAÜN Vakfı aracılığıyla burs verilmesi konusunda mutabakata varıldı.

Zoubi ve GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı ile burs almaya hak kazanan öğrenciler, üniversite binasında düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldi.

Prof. Dr. Bağcı, toplantıda, Suriye'nin geleceğini tesis ederken her dalda çalışana ve uzmana ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bir kimyacının, bir mühendisin ve bir doktorun ülkenin geleceği için ayrı ayrı önem teşkil ettiğini ifade eden Bağcı, bir dala yığılmak yerine mümkün olduğunca her dalda mezun vermeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bağcı, GAÜN'de açılacak "Arapça Uluslararası Eğitim Programları" projesinin bir başlangıç niteliği taşıdığını, çalışmalarının bunlarla sınırlı kalmayacağını vurguladı.

Hayırsever Zoubi de "Bugüne kadar Suriyelilerin bile gerçekleştiremediği 'Arapça Uluslararası Eğitim Programları' projesini hayata geçiren GAÜN'e ve Türkiye'ye ne kadar teşekkür etsek azdır" ifadesini kullandı.

Öğrencilere, burada ne sebeple bulunduklarını asla unutmamaları gerektiğini dile getiren Zoubi, geri dönüp hizmet edecekleri topraklarından kesinlikle kopmamalarını istedi.

Desteklerinden dolayı Zoubi'ye teşekkür belgesi verildi.

Haber Ara