Dolar

32,5246

Euro

34,9712

Altın

2.437,51

Bist

9.716,77

Suriyeli öğrenciler eğitimden mahrum kalmıyor

Suriyeli öğrenciler eğitimden mahrum kalmıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-16 12:20:49

Suriyeli öğrenciler eğitimden mahrum kalmıyor
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, Suruç'taki çadır kentte oluşturulan prefabrik okullarda eğitimlerini sürdürüyor.

Kobani'de (Ayn el Arap) DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasında çıkan çatışmalardan kaçan 24 bin Suriyeli, yaklaşık 10 aydır Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) oluşturulan çadır kentte kalıyor.

"Türkiye'nin en büyük çadır kenti" özelliği taşıyan kampta ihtiyaçları karşılanan sığınmacıların çocukları, eğitimlerinden de mahrum kalmıyor.

Yaklaşık 7 bin öğrenci, ülkelerindeki müfredata göre prefabrik okullarda eğitim görüyor.

- "24 Türkçe öğretmenimiz görev yapıyor"

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AA muhabirine, çadır kentteki imkanların dünya standartlarının üstünde olduğunu söyledi.

"Yaklaşık 7 bin öğrencinin geleceğe umutla bakabilmesi için eğitim faaliyetlerini kapsamlı şekilde yürütüyoruz" diyen Çiftçi, şunları kaydetti:

"Bu neslin kaybolmaması için eğitim son derece önemli, aksi takdirde bu çocukların geleceği yok olacak. Şu anda eğitim ve öğretim çalışmalarımız planlı şekilde işliyor. Aynı zamanda çocukların kendilerini Türkiye'de daha iyi ifade edebilmeleri için 24 Türkçe öğretmenimiz görev yapıyor."

Çadır kentin yöneticisi Abdurrahman Aksu da çocuklara en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını anlattı.

Aksu, "Suriyeli misafirlerimiz için biri 24 derslikli konteyner olmak üzere iki okulumuz var. Burada öğrencilerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. 137 Suriyeli öğretmen, ülkelerindeki müfredata uygun ders veriyor, ayrıca haftada 5 saat Türkçe dersi veriyoruz" diye konuştu.

Haber Ara