Dolar

32,4933

Euro

34,9474

Altın

2.428,81

Bist

9.795,46

Suriyeli Nael Zaino, ABD'ye gidebildi

Eşi ve oğlu ABD’de yaşayan Suriyeli Nael Zaino, Trump’ın vize yasağı sonrası ailesinin yanına gidememişti. Zaino'dan iyi haber geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-08 10:47:52

Suriyeli Nael Zaino, ABD'ye gidebildi

Oda TV'nin haberine göre Trump'ın ‘yasak' kararnamesini imzaladığı gün ABD vizesini alan Zaino, iki gün sonra Atatürk Havalimanı'nda yetkililer tarafından Kaliforniya'ya gitmek için kalkacak uçağa kabul edilmemişti.

İki yıldır ABD'de yaşayan eşi Leen Arafat ve ABD doğumlu oğlu (2) Aram'dan ayrı yaşadığını belirten Zaino, Atatürk Havalimanı'nda gözyaşlarını tutamamış, “Bir sürü insan bana havaalanına git ve başka havaalanına uç dedi ama bir bilet daha alıp yakacak ekonomik durumum yok. Bekleyeceğim, kaç gün kaç ay, kaç yıl gerekirse” demişti.

YASAK KALKTIĞINDA GİTTİ

3 Şubat Cuma günü gerçekleşen iki uçuşa kabul edilmeyen Zaino, yasağın kalkmasının ardından önceki gün ilk olarak Almanya'nın Frankfurt kentine, oradan da ABD'nin Boston kentine uçtu. Zaino, yasağın kalkmasının ardından ABD'ye giren ilk ‘yasaklı' ülke vatandaşlarından biri oldu. Ailesine kavuştuktan sonra ayağının tozuyla Milliyet'ten Arif Balkan'a konuşan Zaino, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Denemek zorunda kaldım, sürekli denemek zorunda kaldım. Engellendikten sonra Gaziantep'e geri döndüm. Bir kez daha Türk Havayolları'yla uçmayı denedim. Fakat uçağa binmenin bir yolu yoktu. ABD'deki ailem, avukatım ve arkadaşlarımız çok çabaladı, sonra çok fazla kişi karara itiraz etti, baskı yaptı. Sonunda kararname iptal edildi ve ben de ABD'ye ulaştım. İstanbul'da havalimanında ağlamıştım. Düşünsenize karımı ve oğlumu 2 yıl boyunca bir kez bile görmedim. Vizemi almam için 2 yıldır bekliyordum. Ama aldığımda havayolları yetkilisi, vizemin iptal edildiğini söyledi. Bu yüzden, onları göremeyeceğim gibi bir duygu oluştu bende. Bu acıyı anlatmam mümkün değil. ABD siyasetine aşina değilim. Başkan, ülkesini diğer tüm ülkeler gibi korumak istiyor belki de. Ancak bunu birçok sorunlu yolla yapmaya çalışıyor. Eşim 2 yıl önce ABD'de yaşayan kardeşinin yanına gelerek burada sığınma talebinde bulunmuştu. Oğlum ABD'de dünyaya geldi. Artık hayat benim için yeniden başlıyor. Geleceğime dair net bir görüşüm yok. Ama bana böyle büyük destek gösteren insanlardan gelen manevi duygularla iyi bir gelecek yolunu bulma şansım var diyebilirim. Karıma ve oğluma kavuştum. Bir hafta Boston'daki kardeşimi ziyaret edeceğim ardından Kaliforniya'ya geçip hayatımı kuracağım.”

 

Haber Ara