Dolar

32,5803

Euro

34,9119

Altın

2.437,17

Bist

9.645,02

Suriyeli muhalifler, tahliye konvoyuna saldırıyı kınadı

Suriyeli askeri muhalifler, İdlib ilinde kuşatmada tuttukları Fua ve Kefreya'dan tahliye edilen sivil ve askeri unsurların konvoyuna düzenlenen saldırıyı kınadı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-15 23:40:21

Suriyeli muhalifler, tahliye konvoyuna saldırıyı kınadı

AA'nın haberine göre Fua ve Kefreya konvoyunun güvenliği sağlayan askeri muhalif gruplardan Ahraru'ş Şam, yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, saat 16.00 sularında Fua ve Kefreya'dan çıkan konvoyu korumakla görevli araçlara yönelik bir saldırı düzenlendiği belirtildi. "Tahliyenin güvenliğini sağlayan çok sayıda devrimci hayatını kaybetti" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu korkak eylemi kınıyoruz. Bu eylem, dinimizin bize öğrettiği ahde vefa olgusuna terstir. Bu saldırı rejimin mezhepsel çıkarlarına hizmet etmektedir. Böylelikle rejim, Han Şeyhun ve Guta'da işlediği katliamların üzerini kapatmak istiyor."

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) da, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Raşidin'de Fua ve Kefreya sakinlerini, muhalifleri ve tıbbi ekipleri hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Patlama, rejim bölgesinden çıkan konvoyun Raşidin semtinde, muhaliflerin kontrol noktasında bekleyişi sırasında meydana gelmişti. Aynı şekilde, muhaliflerin bölgesinden çıkan konvoy da rejimin Ramuse semtindeki kontrol noktasında bekletiliyordu. Konvoyların karşılıklı bekletilişi, rejimin Fua ve Kefreya'dan daha fazla kişinin çıkarılması yönündeki baskısından kaynaklanmıştı. Raşidin'deki muhalifler, Fua ve Kefreya'dan gelen konvoyda anlaşmada belirlenen 600 silahlı unsur yerine, bin 300 civarı unsurun çıktığını görmeleri üzerine konvoyu bekletme kararı almışlardı. Fua ve Kefreyalı siviller, rejim Kızılayı görevlileri ve askeri muhaliflerden oluşan 100'den fazla kişinin öldüğü saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

 

Haber Ara