Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Suriyeli muhalifler Rukban Kampı için uyarıyor: Esed ablukayı artırıyor

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Abdurrahman Mustafa, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin Ürdün sınırındaki Rukban Kampı'na ablukayı artırarak on binlerce sivili bölgeden zorla çıkarmak istediğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-26 15:15:39

Suriyeli muhalifler Rukban Kampı için uyarıyor: Esed ablukayı artırıyor

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Abdurrahman Mustafa, SMDK'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, Ürdün sınırında Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Rukban Kampı'ndaki son gelişmeleri değerlendirdi.

On binlerce sivilin kampta zorlu yaşam şartları altında mücadele ettiğini belirten Mustafa, rejim güçlerinin kampı ele geçirmek için kuşatmayı artırdığını kaydetti.

Mustafa, rejim güçlerinin kampa insani yardımların ulaştırılması için kullanılan yolları kapattığını ifade ederek, "Kuşatma, sessiz kalan dünyanın gözleri önünde soykırıma yol açacaktır" uyarısında bulundu.

ÜRDÜN SINIRINDAKİ RUKBAN KAMPI

Rukban kampında 60 bin sivil insanlık dışı şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Ülkedeki iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan siviller, Ürdün'e sığınmak için geldikleri kampta soğuk havaların yanı sıra gıda ve ilaç eksikliği nedeniyle zor günler geçiriyor.

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri kamptaki durumun iyileştirilmesi, insani yardım girişlerine izin verilmesi ve herhangi bir tahliyenin isteğe bağlı ve güvenli biçimde yapılması gerektiğini vurguluyor.

2019-02-26_15h08_03

ÇIKIŞLAR İÇİN KORİDOR AÇILMIŞTI

Rusya Ulusal Savunma Merkezi Şefi Mikhail Mizintsev, 19 Şubat'ta Suriye'de Esad rejiminin ablukası altında bulunan Rukban mülteci kapından çıkışların sağlanması için 2 insani koridorun açıldığını duyurdu. Fakat sonrasında tahliyelerin gerçekleşip gerçekleşmediğine ilişkin ne bir fotoğraf çekilmiş ne de haber yapılmıştı. Tahliyelerin gerçekleşmediği tahmin edilirken, abluka altındaki insanların zor şartlarda sürdürdüğü yaşamlarının daha da zorlaştığı uyarıları devam etmişti. Esed rejimi ve Rusya'dan ise Rukban Kampı'nda süren drama ilişkin açıklama yapılmıyor.

Haber Ara