Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

Suriyeli Muhalifler'den açıklama: TSK'nın kahraman evlatlarının kanı bizim kanımızdır

Suriye Türkiye Ortak Mülteci Komitesi, Esed rejiminin İdlib'deki askeri unsurlarımıza yaptığı saldırının ardından taziye mesajı yayımladı. Muhaliflerin mesajında, 'TSK'nın kahraman evlatlarının kanı bizim kanımızdır. Matemleri bizim matemimizdir. Kanları asla yerde kalmayacaktır.' denildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-28 19:52:39

Suriyeli Muhalifler'den açıklama: TSK'nın kahraman evlatlarının kanı bizim kanımızdır

Beşşar Esed rejiminin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yaptığı saldırı sonrası Suriye Türkiye Ortak Mülteci Komitesi'nden taziye açıklaması geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Suriyeli Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) olarak, Suriye halkı adına, dün İdlib'de Esed rejimi ve işbirlikçisi Rusya'nın düzenlediği bombardıman sonucu şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kahraman evlatları için kardeş Türkiye halkına taziyelerimizi sunarız.

TSK ve Suriye Milli Ordusu (SMO), Türkiye ve Suriye ile halklarını korumak için ortak düşmana karşı omuz omuza savaşmaktadır.

Esed rejimi, sadece Suriye ve Suriye halkına değil, Türkiye'ye ve bütün bölgeye de tehdit arz etmektedir. Rusya'nın izni ve desteği olmaksızın Esed rejiminin dünkü saldırıyı düzenlemeye cüret etmesi imkansızdır. Her türlü anlaşmayı ve ahdi bozan bu rejim yalnızca güçten anlayacaktır.

SMDK olarak bizler, başta NATO olmak üzere dünyanın bütün ülkelerine ve kurumlarına, Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ve SMO ile TSK'ya destek verilmesi çağrısını yapıyoruz. Akan sivil kanının durdurulması, bölgede barışın sağlanması ve muhtemel bir felaketin önlenmesi için bu adımların atılması zaruridir.

TSK'nın kahraman evlatlarının kanı bizim kanımızdır. Matemleri bizim matemimizdir. Kanları asla yerde kalmayacaktır.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa dileklerimizle.

1582906602-2a78c6

Haber Ara