Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Suriyeli muhalifler Cerablus için operasyon hazırlığına başladı

Suriyeli muhaliflerin, Halep'in kuzeydoğusunda IŞİD'in kontrolündeki Cerablus ilçesi için operasyon hazırlığına başladığı belirtiliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-21 16:05:26

Suriyeli muhalifler Cerablus için operasyon hazırlığına başladı

Suriyeli muhalif birliklerin, IŞİD'in kontrolündeki Halep'in Cerablus ilçesini geri almak için operasyon hazırlığında olduğu bildirildi.

Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, muhalif birlikler, Halep'in kuzeyinde oluşturulmak istenen güvenli bölgedeki Azez, Mari üçgeninde yer alan Cerablus'a operasyon hazırlığında.

Kaynaklar, ABD destekli Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ile PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin, Halep'in Münbiç ilçesini iki hafta önce terör örgütü DAEŞ'ten geri almasının ardından söz konusu operasyonun öne alındığını söyledi.

Muhalif birliklerin Azez ilçesinin doğusundaki Çobanbey beldesini IŞİD'den geri almasının ardından örgütün, Cerablus'taki üst düzey komutanlarını ilçeden çektiğini ileten kaynaklar, saha komutanlarının da aralarında bulunduğu kişilerin Bab ilçesine gittiğini ifade etti.

''HASEKE'DEKİ ÇATIŞMALAR MUHALİFLERİN İŞİNE YARADI'' 

AA muhabirine konuşan SAK komutanlarından Ebu Reşit, Haseke'de PYD ile rejim güçleri arasında çıkan çatışmaların, muhaliflerin yararına olacağını belirterek, bu çatışmalar sebebiyle PYD'nin Aynu'l Arab (Kobani) ve Fırat'ın batısına geçen bazı kuvvetlerini Haseke'ye yönlendirdiğini söyledi.

''Haseke'de rejim ile PYD güçleri arasındaki çatışmalar muhaliflerin işine yaradı'' diyen Ebu Reşit, bu durumun muhaliflerin, Cerablus'u IŞİD'den almak için değerlendirmesi gereken iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

Ebu Reşit ayrıca PYD ile ortak hareket etmekten duydukları rahatsızlığı da dile getirerek, ''DAEŞ bizi zorla PYD ile müttefik hale getirdi. PYD'nin de DAEŞ'ten bir farkı yok onu da biliyoruz ama topraklarımızı DAEŞ'ten almak için şimdi onlarla ittifak halindeyiz. PYD'nin birçok insan hakları ihlalleri var. DAEŞ'ten ele geçirdiği yerlerin halkını göçe zorluyor. Bölgenin demografik yapısını değiştirmeye çalışıyor. Biz de her şeyi zamana bıraktık." dedi.

''ULUSLARARASI KOALİSYON, REJİM UÇAKLARININ BÖLGEYE GİRİŞİNE İZİN VERMİYOR''

Haseke'deki yerel medya aktivistlerinden Razan Reşo da Haseke kentinin farklı bölgelerinde rejim güçleriyle PYD arasında çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Halkın çatışma bölgelerinden kaçarak güvenli gördüğü Kamışlı ilçesiyle Derbesiye ve Amude beldelerine gittiğini söyleyen Reşo, PYD'nin kenti Esed güçlerinden almak için çevredeki güçlerini Haseke'de topladığını vurguladı.

Haseke'de, elektrik ve suyun kesik olduğunu ifade eden Reşo, ''ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları, rejim uçaklarının Haseke semalarında uçmasına izin vermiyor. Gün boyu koalisyon uçakları kent üzerinde dolaşıyor." diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara